«Αλαζονική συμπεριφορά και ανεύθυνη πρακτική», καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλοςαναφερθείς στο «κορονογλέντι» στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», τόνισε ότι «την ημέρα που οι πολίτες είχαν κληθεί να μείνουν στο σπίτι τους από τις 6 το απόγευμα –χάνοντας έτσι και το δικαίωμα μιας μικρής απογευματινής βόλτας- ο κ. Μητσοτάκης παραβίασε κάθε υγειονομικό μέτρο, με το πολυπληθές γεύμα στο οποίο συμμετείχε σε σπίτι τοπικού βουλευτή».

«Η ΝΔ δε χρειάζεται να βγάζει ανακοινώσεις για να απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στους πολίτες, οι οποίοι άλλωστε “σήκωσαν” και το θέμα στα social media γιατί από εκεί έγινε γνωστό», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αν ένας οποιοσδήποτε πολίτης είχε κάνει ένα γεύμα με 30 και 40 άτομα σπίτι του, μέσα στις σημερινές συνθήκες, τι θα είχε συμβεί αυτή τη στιγμή;», αναρωτήθηκε. «Θα είχαν επιβληθεί πρόστιμα και θα ήταν πρώτη είδηση στα δελτία», επισήμανε.

«Γιατί το άλλο σκέλος της υπόθεσης της Ικαρίας», συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος, «είναι ότι το θέμα κρύφτηκε από τα περισσότερα media». «Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε μία γραπτή οδηγία που αναρτήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα παραγωγών της ΕΡΤ, η οποία έλεγε ότι “σήμερα δεν παίζουμε εικόνα και βίντεο από το γεύμα στην Ικαρία, δεν παίζουμε πλάνα του Λιγνάδη με άλλα πρόσωπα”, ανέφερε. «Άρα τίθεται και ένα ζήτημα για το πώς η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαφανίσει την είδηση και αυτό είναι ζήτημα Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που κατακλύζουν το χώρο της Τέχνης τις τελευταίες μέρες, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκουν το κουράγιο να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, πρέπει να ακούσουμε τις ιστορίες τους και να τους στηρίξουμε».

«Είναι δουλειά όλων μας να προσπαθήσουμε ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και παράλληλα να οδηγηθεί το σύνολο των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ήταν βαθιά προβληματική η χθεσινή τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, η οποία μιλούσε γενικά και αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες».

«Όλες οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ή σε δημοσιογράφους, πρέπει να βρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να σταματήσει να καλύπτει ανθρώπους και να μπει μπροστά σε αυτήν την ιστορία, αντί να δίνει –όπως κάνει τώρα η κ. Μενδώνη- ένα σήμα κουκουλώματος».

Τέλος, χαρακτήρισε «εντελώς ανορθολογικά» τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ., «αντί να συνταγογραφούνται τα τεστ ή αντί να αντιμετωπίζεται η διασπορά του ιού στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας»«Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας και στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος -και αυτό θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.