Μπάχαλο και με τις μάσκες

Posted on 21 Αυγούστου, 2020, 11:45 πμ
0 secs

Η κυβέρνηση σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Μετά τη σωρεία αντιδράσεων και το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου που ανακοίνωσε χθες δωρεάν διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές ο υπουργός Εσωτερικών ευαισθητοποιήθηκε ξαφνικά και ανακοίνωσε ότι όλοι οι μαθητές θα λάβουν μάσκες δωρεάν από τους Δήμους.Να μαζέψει τα απόνερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις μάσκες στα σχολεία, ο  υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί θα καλυφθούν με δωρεάν μάσκες, μέσω της αυτοδιοίκησης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει «ό,τι περνά από το χέρι του.»

Ταυτόχρονα σε άλλο κανάλι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται να μη γνώριζε τίποτα. «Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και τη χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Επίσης όταν ρωτήθηκε αν η ενδεδειγμένη μάσκα είναι η υφασμάτινη με δεδομένο το μεγάλο κόστος των χειρουργικών μασκών πέταξε την μπάλα στους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Δήμος Χαλανδρίου, δίνοντας το παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλίσει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο και με τις μάσκες – Ο κ. Θεοδωρικάκος λέει δωρεάν, η κ. Κεραμέως ρίχνει το κόστος στις οικογένειες

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:

Τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες.

Επιτέλους ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.

...