Κυριάκος Μητσοτάκης 2/4/21 στη Βουλή:
“Στο ζήτημα των εμβολιασμών, επειδή διέκρινα και μία αναφορά στην ερώτηση της κυρίας Γεννηματά για καθυστερήσεις, για αστοχίες στους εμβολιασμούς, ας συμφωνήσουμε ότι με βάση τα διαθέσιμα εμβόλια τα οποία έχουμε -θα επανέλθω στο θέμα αυτό- η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην 5η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση ως ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις από τα εμβόλια. Αντίστοιχη απόδοση έχουμε και ως προς την πρώτη δόση.”
Τη στιγμή της δήλωσης, η Ελλάδα  βρισκόταν όντως στην 5η καλύτερη θέση της ΕΕ (και όχι της Ευρώπης, εκτός εάν μετακόμισαν το Η.Β., η Σερβία και η Ισλανδία) ως ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις από τα εμβόλια. Aλλά η χώρα ήταν στην 22η θέση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ως προς την πρώτη δόση.
Συνολικά ήταν στην 19η θέση (σήμερα 18η θέση) ως προς το ποσοστό δόσεων στην ΕΕ των 27 (βλ. Πίνακα) με ποσοστό σήμερα κάλυψης 8.5%, και κάτω από το Μέσο Όρο της ΕΕ (8.9%). Καμιά αντίστοιχη απόδοση ούτε ως προς την πρώτη δόση αλλά ούτε και συνολικά.
Αναλυτικά και επικαιροποιημένα (για Ελλάδα +…) δεδομένα στο Bloomberg ΕΔΩ https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/?sref=vAydZQ5n
ΣΗΜ: Στην Ελλάδα σήμερα έγινε ρεκόρ 52.860 δοσεων που δεν άλλαξαν δραματικά την κατάσταση (πήγε στην 18η θέση).
—————————
Δεν είναι καλό πράγμα το ψέμα. Αλλά θα μπορούσαμε να το κρίνουμε χαλαρά μέσα σε ένα παράλογο σχήμα αντίληψης, θα έλεγε ο Γούντι Άλλεν.
Οι παρακάτω διάλογοι από την ταινία του Love and Death (1975). Ένα αριστούργημα. Ένα ζεύγος Ρώσων σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Ναπολέοντα που ετοιμάζεται να καταλάβει τη Μόσχα. Ίσως η κωμικότερη ταινία του Άλλεν, μια παρωδία της κλασικής ρώσικης λογοτεχνίας, ιδιαίτερα του Τολστόι. Καταπληκτική ερμηνεία από την Ντάιαν Κήτον.
Boris : Well, murder is immoral.
Sonja : Immorality is subjective.
Boris : Yes but subjectivity is objective.
Sonja : Not in an irrational scheme of perception.
Boris : Perception is irrational, it implies imminence.
Sonja : But judgement of any system or a priori relation of phenomena exists in any rational or metaphysical or at least epistemological contradiction to an abstract and empirical concept such as being or to be or to occur in the thing itself or of the thing itself.
Boris : Yeah, I’ve said that many times.
, Μισή αλήθεια + Ένα ψέμα = Μια μετα-αλήθεια (post truth), INDEPENDENTNEWS
Δ.Α.
Independentnews