Ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον “Μεγάλο Περίπατο” σημειώνοντας πως “βγήκε και δεν βγήκε”.

“Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας νέες αλλαγές στην Πανεπιστημίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Σχετικά με το γκαζόν στην Ομόνοια κάποια στιγμή ήρθε μια κάμπια και άρχισε να το σκοτώνει, να το καταστρέφει. Το αποτέλεσμα είναι ότι κιτρίνισε το γκαζόν», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την κατακραυγή στα social media.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα φύγουν οι πανάκριβες ζαρντινιέρες ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «βεβαίως. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάζεις μια ζαρντινιέρα», ενώ απέφυγε αν δεσμευτεί για το πότε θα ξεκινήσει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου του Δήμου με την υπογραφή συμφωνίας με ιδιώτη.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε αόριστα ότι «θα συνεχίσουν σε επιτελική λειτουργία να παρακολουθούν τον ιδιώτη και να λαμβάνουν συγκεκριμένες αποστολές. Ξέρουν το πράσινο στην Αθήνα όσο κανείς».

Αναφερόμενος στα δημοτικά πάρκινγκ που λειτουργούν δωρεάν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Βαρβάκειο ο Δήμαρχος δήλωσε θα μπει αντίτιμο καθώς είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν πληρώνει γιατί «κάποιοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους για όλη μέρα ακόμη και για δύο ημέρες».

Πηγή: ΣΚΑΪ, Αυγή