Μη μιλάτε για τη δολοφονία Λαμπράκη… Ενοχλείται ο Μπογδάνος!

Posted on 23 Μαΐου, 2020, 12:00 μμ
7 secs

Έντονη δυσφορία προκάλεσε στον βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ανάρτηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο twitter υπήρξε αναφορά στην επέτειο της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ και ακτιβιστή και στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ».

«Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το “Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη» αναφέρει η Επιτροπή στην ανάρτησή της.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του με την ανάρτηση της Επιτροπής, θεωρώντας της «άσχετη» με το έργο της.

«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα “σαν σήμερα”, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;», αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ.

...