ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Μητσοτάκης που βγάζει… Μάτι

Posted on 30 Ιουλίου, 2020, 2:15 μμ
1 sec

«Το Μάτι, όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φονικότερης πυρκαγιάς στην νεότερη ελληνική ιστορία, τον Ιούλιο του 2018, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους για τα έργα ανάπλασης και τις βελτιωτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την επίσκεψη στο Μάτι. Μια επίσκεψη γκεμπελικής έμπνευσης, που επέλεξε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς την ημέρα που έχει ξεσπάσει σάλος από το πετσόκομμα των αναδρομικών των συνταξιούχων. Σήμερα που ακόμα και ο «γαλάζιος» Τύπος (δεν έφτασαν και γι’ αυτό τα λεφτά της λίστας Πέτσα) βάλλει διά των πρωτοσέλιδων κατά της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής του.

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Μόλις ο Μωυσής βρεθεί σε δύσκολη θέση, επινοείται μια επικοινωνιακού τύπου ενέργεια για να ξελασπώσει. Να δώσει τροφή (εικόνα) στα κανάλια και τα σάιτ που τον αποθεώνουν και να ξεχαστούν τα άλλα, τα όποια άλλα σκιάζουν την εικόνα της πιο… επιτυχημένης κυβέρνησης από την εποχή των δεινοσαύρων.

Είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα σε κάθε «στραβή» να γίνεται ένα αστυνομικό ντου στα Εξάρχεια και να παρουσιάζεται στα κανάλια… χολιγουντιανώ τω τρόπω. Φαίνεται ότι είτε τους τέλειωσαν οι καταλήψεις είτε δεν φτάνουν μερικοί αστυνομικοί και κάμποσοι έρμοι πρόσφυγες για να καλύψουν τα ράμματα που έχει πια η κοινωνία για τη γούνα αυτής της κυβέρνησης.

«Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία» όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Μάτι. Δεν μπόρεσε ανήμερα της επετείου, βλέπετε.. Είχε και κάτι διακοπές στην Αντίπαρο να κάνει εν μέσω απειλών στο Αιγαίο, πυρκαγιών και έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού, μπήκε και σε κάτι ελικόπτερα – ραδιοταξί που τον πήγαν στην Επίδαυρο να δει τον κ. Λιγνάδη να σαλιώνει τον γύψινο Παρθενώνα.

Μια εβδομάδα μετά, όμως, η επίσκεψη ήρθε ταμάμ για να θολώσει τα νερά, να δώσει τροφή στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να τον αγιοποιήσουν ακόμα μια φορά και να επιδοθούν στο έργο της τυμβωρυχίας, να προσπαθήσουν και πάλι να βγάλουν πολιτική υπεραξία από τους νεκρούς και τον ανείπωτο πόνο της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει από το Μάτι πέρασε από το μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο. Μια εικόνα που θα έκανε και τον Γκέμπελς να ζηλέψει…

...