Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς τον Μητσοτάκη

Posted on 13 Σεπτεμβρίου, 2020, 9:01 πμ
1 sec

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη με αφορμή τη διεξαγωγή του πολιτικο-οικονομικού φόρουμ, το οποίο αντικατέστησε την ματαιωθείσα φέτος 85η ΔΕΘ.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο εξήγγειλε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του, χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν καλέσει συνδικάτα, εργατικά σωματεία, φορείς και πολιτικές οργανώσεις.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου καθώς και η πορεία που ακολούθησε μέχρι τη ΔΕΘ.

Στην πορεία συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ η συνδικαλιστή παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (Ε.Α.ΕΚ.) καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον την κυβερνητικής πολιτικής αλλά και εναντίον της αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής στάσης της κυβέρνησης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια. Οι Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν για το δικαίωμα όλων στην υγεία, τη παιδεία, την εργασία και τα κοινωνικά αγαθά, για δημοκρατικά δικαιώματα και διατράνωσαν τη θέλησή τους για ενίσχυση των συλλογικών αγώνων ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Στην πορεία των συνδικάτων συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη καθώς και εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

...