Μετά τον σάλο: Δωρεάν μάσκες στα σχολεία υπόσχεται ο Θεοδωρικάκος

Posted on 21 Αυγούστου, 2020, 10:48 πμ
0 secs

Η κυβέρνηση σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Μετά τη σωρεία αντιδράσεων και το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου που ανακοίνωσε χθες δωρεάν διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές ο υπουργός Εσωτερικών ευαισθητοποιήθηκε ξαφνικά και ανακοίνωσε ότι όλοι οι μαθητές θα λάβουν μάσκες δωρεάν από τους Δήμους.

Να μαζέψει τα απόνερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις μάσκες στα σχολεία, ο  υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί θα καλυφθούν με δωρεάν μάσκες, μέσω της αυτοδιοίκησης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει «ό,τι περνά από το χέρι του.»

Ταυτόχρονα σε άλλο κανάλι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται να μη γνώριζε τίποτα. «Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και τη χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Επίσης όταν ρωτήθηκε αν η ενδεδειγμένη μάσκα είναι η υφασμάτινη με δεδομένο το μεγάλο κόστος των χειρουργικών μασκών πέταξε την μπάλα στους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Δήμος Χαλανδρίου, δίνοντας το παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλίσει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΑΥΓΗ

...