Μαργαρίτα Συγγενιώτου*: #ω_τι_ωραιο_πλιατσικο

Posted on 05 Ιουνίου, 2020, 10:36 πμ
4 secs

Το πακέτο της Ε.Ε. των τριαντατόσων δισ. θα το διαχειριστεί η τριανδρία του Μαξίμου: Γεραπετρίτης (επιτελικό κράτος), Δημητριάδης (ανιψιός Μητσοτάκη) και Σκέρτσος (πρώην ΣΕΒ).

Το ότι δεν θα γίνει τίποτα αναπτυξιακό, το ότι δεν θα στηριχτεί με αυτό ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή ο εργαζόμενος, το ότι θα έχουμε επανάληψη του πλιάτσικου της εποχής Σημίτη, το ότι θα φάνε και τα πόμολα είναι κάτι που απολύτως κανένας δεν αμφισβητεί στη χώρα. Ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση.

Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι στη χώρα: Όσοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια, όσοι οργίζονται που αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει ποτέ κι που οι ίδιοι και οι ίδιοι μας έχουν μετατρέψει σε μια θλιβερή μπανανία και όσοι ψάχνουν ήδη κανένα τηλέφωνο, κανένα κονέ, μπας και φάνε κανένα ψίχουλο.

Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που, ενώ δεν έχουν καμία ελπίδα να πάρουν μέρος στο πάρτι, χαμογελάνε γλυκά σε όσους έχουν ήδη αρχίσει να τρωγοπίνουν. Αυτοί λέγονται χρήσιμοι ηλίθιοι και είναι το λιπαντικό στο γρανάζι αυτού του κόσμου.

Βέβαια το φινάλε δεν είναι εντελώς προδιαγεγραμμένο.

Ξέρετε κάτι ταινίες που όλα πηγαίνουν καλά και ξαφνικά εμφανίζεται η αντίπαλη συμμορία και γίνεται λουτρό αίματος; Η απληστία ήταν πάντα χαρακτηριστικό της οικογένειας Μητσοτάκη κι αυτό σπάνια έχει καλό φινάλε. Γιατί, όπως λέει κι ένας φίλος. «when the looting starts, the shooting starts».

Σε κάθε περίπτωση, η δυστυχία του να είσαι Έλληνας είναι ότι παίζεις σε μια κακογυρισμένη ταινία διαφθοράς και σπατάλης και η λύτρωση μπορεί να έρθει μόνο επειδή σκοτώνονται οι μαφιόζοι μεταξύ τους.

#ω_τι_ωραιο_πλιατσικο

 

*Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου είναι μεσόφωνος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ

 

...