Όχι, αυτήν τη φορά δεν θα συγχαρώ τις συντρόφισσες και του συντρόφους που τίμησαν την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε. Που διεκδίκησαν με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας το δικαίωμα στη συνάθροιση και διεκδίκηση.
Θα συγχαρώ την κυβέρνηση. Γιατί, πώς να το κάνουμε, είναι φοβερή επιτυχία να συλλαμβάνεις τους δικηγόρους των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, Καμπαγιάννης και Παπαδάκης, αλλά να σου διαφεύγει ο θύτης υπαρχηγός Χρ. Παππάς.
Είναι μεγάλη επιτυχία να σου “έχει ξεφύγει” το δεύτερο κύμα της πανδημίας ,γιατί δεν πήρες το οποιοδήποτε μέτρο για τη λαϊκή πλειοψηφία, αλλά να συλλαμβάνεις υγειονομικούς και να μην τους/τις αφήνεις να κάνουν την “εύκολη” δουλειά τους.
Αντίθετα, να επιτρέπεις στα σώματα ασφαλείας να κάνουν “τη δύσκολη” δουλειά τους πάνοπλοι αλλά οι περισσότεροι χωρίς μάσκες.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε μετά τη σύλληψη εννέα φεμινιστριών, εννέα αγωνιζόμενων αριστερών γυναικών, να μιλήσει για υπερβολή της αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη.
Σήμερα ανακοινώνει ότι θα περάσει ΕΔΕ ο ματατζής (δεν υπάρχουν λόγια να τον χαρακτηρίσω) που “έπαιζε “με μια ανθοδέσμη για τη μνήμη του Αλέξη. Βανδαλισμό χαρακτήρισαν την ενέργειά του οι New York Times. Τέτοια διεθνής επιτυχία.
Εκτείθεστε. Κάνετε σπασμωδικές κινήσεις γιατί έχετε μπει στα δύσκολα. Ανησυχείτε. Και μάλλον φοβάστε πότε θα ακουστεί εκκωφαντικά η φωνή όσων πλήττονται καθημερινά.
Και μια συμβουλή. Όταν βγάζετε έξω τα νέα παιδιά σας της Σχολής Αστυνομίας, βοηθήστε τα να μη φαίνεται η ανησυχία έως ο φόβος τους.
Εμείς για τα δικά μας προσπαθούμε πολύ. Και τα καταφέρνουν. Κι είμαστε περήφανες και περήφανοι για αυτά. Και γίνεται χρόνια πολλά αυτό, χρόνια και πριν τη δική μου “σειρά” που είμαι 57 χρονών.
Αλλά τι λέω; Είμαστε άλλοι κόσμοι.
*Από ανάρτηση της Μαρία Μπόλαρη στο facebook