Πριν έναν χρόνο γέμιζαν οι οθόνες μας με εικόνες και τα μάτια μας με δάκρυα για την κατάσταση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Νιώθαμε τον πόνο των ανθρώπων και την απελπισία των γιατρών.
Έναν ολόκληρο χρόνο μετά, με απόλυτη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, Έλληνες γιατροί – υψηλού επιπέδου και μεγάλης κοινωνικής προσφοράς μέσα από το ΕΣΥ – βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ν’ αποφασίζουν ποιος ασθενής θα έχει μεγαλύτερη θεραπεία και ποιος όχι. Ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αν έχετε γιατρούς σκληρών ειδικοτήτων στο περιβάλλον σας, γνωρίζετε πως θυμούνται για πάντα τους ασθενείς που έχουν χάσει.
Έναν χρόνο μετά και ενώ για έναν χρόνο αυτοί οι άνθρωποι δοκιμάζονται τους αφήνουμε μόνους. Η φωνή της αγωνίας τους δεν θα φτάσει στις οθόνες μας. Η κυβέρνηση της χώρας ασχολείται με τις αναρτήσεις στα social media, τα bots που αγοράζει, την επικοινωνία, τον τουρισμό μετά το Μάιο, τρέχει να νομοθετήσει το ξεπούλημα των δημόσιων πόρων με όρους αποικίας, να καταργήσει το 8ωρο, να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, να αλλοιώσει τη δημοκρατία πολυεπίπεδα και όλα αυτά που αποτελούν το πρόγραμμά της – αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη – και ψάχνει ημερομηνίες προσευχόμενη στο αόρατο χέρι της αγοράς να ρίξει από τον ουρανό εμβόλια.
Δεν νιώθει ότι οι προτεραιότητες έναν χρόνο τώρα έχουν αλλάξει και ακόμα κι αυτή την ύστατη στιγμή να νιώσει τις αγωνίες των ανθρώπων.
Πολιτικό μορατόριουμ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής αυτή την κρίσιμη στιγμή και η απάντηση ήταν ένας Γεωργιάδης σε υστερία. Ό,τι καταλαβαίνει από εδώ και πέρα ο καθένας, αδέρφια.