Η λίστα Πέτσα αποδεικνύεται θαυματουργή. Όχι μόνο στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής αλλά και σε άλλα πεδία. Λαμπρό παράδειγμα το Πεδίο του Άρεως.

Δεν ξεχνιούνται τα ατέλειωτα τηλεοπτικά ρεπορτάζ και τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα τρόμου για την εικόνα που παρουσίαζε το πάρκο. Οι κάμερες και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ αναδείκνυαν σε καθημερινή βάση το «άντρο ακολασίας», τους βιαστές, τα στέκια ναρκωτικών και τους «απειλητικούς» πρόσφυγες και μετανάστες ως σκιές πίσω από τα δέντρα.

Το επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένο Πεδίο του Άρεως ανακαλύφθηκε …ξαφνικά από τον δημοσιογραφικό κόσμο και τους αγανακτισμένους κατοίκους.  Οι σύλλογοί τους έβρισκαν βήμα παντού για να αναδείξουν τα προβλήματα, τα οποία οι κάτοικοι βίωναν για χρόνια αλλά τότε… Τι τότε; Τότε δεν έφταιγε η Ρένα Δούρου.

Η αγανάκτηση, μάλιστα, χτύπησε κόκκινο, την εποχή ακριβώς που μετά από χρόνια εγκατάλειψης η περιφερειακή αρχή αναμόρφωνε το Πεδίο του Άρεως και το μετέτρεπε σε ένα πραγματικό μητροπολιτικό πάρκο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Το πάρκο καθαριζόταν και κλαδευόταν (με πρόβλεψη για κομποστοποίηση), φυτευόταν και ποτιζόταν, αποκτούσε φύλαξη, παγκάκια, αναμορφώνονταν οι εγκαταλελειμμένοι στεγασμένοι χώροι του, το “Θέατρο “Άλσος” και το ιστορικό κτίριο Green Park ξανάπαιρναν τη μορφή που του άξιζε, οι παιδικές χαρές επισκευάζονταν, αγάλματα καθαρίζονταν από τους χρωματικούς βανδαλισμούς, αλλά η αρνητική δημοσιότητα όλο και κορυφωνόταν. Μπρος τα κάλλη του πάρκου, ο πόνος που στο τιμόνι της Περιφέρειας ήταν μια γυναίκα και δη συριζαία φούντωνε. Άλλωστε, ως γνωστόν, για όλα… έφταιγε η Δούρου. Το Πεδίο του Άρεως θα ξέφευγε και θα χάλαγε την επικοινωνιακή σούπα;

Τώρα που το Πεδίο του Άρεως και οι υποδομές του εγκαταλείπονται από τη νυν περιφερειακή αρχή, τα μίντια της λίστας Πέτσα δεν το βλέπουν. Τώρα δεν αντιδρούν οι κάτοικοι. Τώρα είναι όλοι ευχαριστημένοι από τη… χρυσή εποχή Πατούλη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Πεδίο του Άρεως κρούει η Δύναμη Ζωής λόγω προβληματικής φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και υποδομών. Σε επίσκεψή της επί τόπου, με κλιμάκιο της παράταξης, η Ρένα Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο σημαντικός αυτός δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, που η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής ανέταξε, ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, σήμερα αντιμετωπίζει την αδιαφορία και την ολιγωρία της Διοίκησης.

«Η πολύτιμη παρακαταθήκη (διαδικασίες και διαγωνισμοί) που παρέδωσε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής σχετικά με τη φύλαξη, το πράσινο, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση και τις υποδομές, βαλτώνει με αποτέλεσμα σήμερα να επανέρχονται στο Πεδίο του Άρεως εικόνες του χθες» επισημαίνει η Δύναμη Ζωής και τονίζει την ανάγκη «να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός πρώτα και κύρια για τη φύλαξη, καθώς από τον Ιανουάριο του 2020, που έληξε η σύμβαση που είχε συναφθεί επί διοίκησής της, ουσιαστικά το Πεδίον του Άρεως δεν καλύπτεται από σύμβαση φύλαξης αλλά από δίμηνες απευθείας αναθέσεις, μνημείο αδιαφορίας της νυν διοίκησης. Επίσης επιβάλλεται η άμεση προώθηση των διαδικασιών για τη συντήρηση του πρασίνου, για την καθαριότητα, για την επισκευή και συντήρηση των υποδομών και για τη νέα μεγάλη Παιδική Χαρά προσβασιμότητας ΑΜΕΑ».

Φυσικά αυτές τις δηλώσεις, τις επισημάνσεις και τις καταγγελίες δεν θα τις δείτε σε κανάλια και σάιτ. «Αυτά καλό είναι να μη λέγονται» είναι η «πετσωμένη» δημοσιογραφική γραμμή για να μην κακοκαρδίσουν τον κ. Πατούλη (ο οποίος δεν γίνεται να φταίει για τίποτα).