Μαρία Κανελλοπούλου: Μόνο λύπη

Posted on 21 Ιανουαρίου, 2021, 12:39 μμ
4 secs
Έχω διαβάσει τόνους χυδαιότητας μετά το χθεσινό κείμενο (ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν με θέμα την a la carte απονομή της δικαιοσύνης) που -μεταξύ άλλων συντρόφων- υπέγραψα κι εγώ.
Δεν είναι κάτι καινούργιο.
Το υφιστάμεθα διάφοροι -κι εγώ μεταξύ αυτών!- από το 2010 ανελλιπώς, αλλά ποτέ δεν συνηθίζεται, ποτέ δεν παύει να σε (με) αιφνιδιάζει ,ποτέ δεν παύει να σου (μου)δημιουργεί συναισθήματα μεταξύ αηδίας και τρόμου.
Το “στηρίζετε δολοφόνους” είναι εξαιρετικά “ευπώλητο” επιχείρημα (Μαρία Κανελλοπούλου: Μόνο λύπη σε διάφορα κοινά και το έχεις πάρει περίπου απόφαση πως πάντα θα το συναντάς…. Είτε υπερασπίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών (είσαι προδότης), είτε κριτικάροντας τους Αμβρόσιους (είσαι αντίχριστη) είτε υπερψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης (είσαι ανώμαλη), είτε αντιμετωπίζοντας φασίστες (είσαι κομμουνίστρια) κι άλλα παρεμφερή με ακραία χυδαίες και εμπαθείς διατυπώσεις.
Η μεγάλη ανατριχίλα όμως, είναι όταν διαπιστώνεις πως το επιχείρημαΜαρία Κανελλοπούλου: Μόνο λύπη βρίσκει “αγοραστές” σ’ αυτό που θεωρείς “σπίτι σου”.
Την Αριστερά δηλαδή.
Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ.
Και ούτε θέλω.
Μόνο λύπη.
Μόνο.

*Ανάρτηση της π. βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Κανελλοπούλου, στο facebook

...