6,987 Posts
18 Categories
2401 Tags
Ειδήσεις – Έρευνα – Νέα με Άποψη
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020
Home / ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα: Έρχονται νέα μέτρα

Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα: Έρχονται νέα μέτρα

Posted on 22 Οκτωβρίου, 2020, 11:50 πμ
1 sec

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Στη συζήτησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Πέμπτης, μπροστά στις κάμερες, πριν την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως αναγκαζόμαστε να «πάρουμε πρόσθετα μέτρα, επειδή λίγοι παραβιάζουν τους κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται». Σημαντικότερο μέτρο ασφάλειας για τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί, όπως είπε, η χρήση μάσκας, ενώ επανέλαβε πως η συμπεριφορά του καθένα έχει επιπτώσεις σε άλλους, ανθρώπους «που αγαπάμε, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας».

Ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη». Σε ό,τι αφορά τα σχολεία σημείωσε πως «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή τριμερή σύνοδος Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία για να εκφράσει την ελπίδα να σταματήσει κάποια στιγμή η προκλητικότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στη διάσκεψη «επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού».

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόφειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη» κατέληξε.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακκελαροπούλου τόνισε ότι τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας αλλά προστασία του διπλανού. «Φεύγουμε από ζήτημα ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη» είπε. Η ίδια σημείωσε πως τα παιδιά έχουν μάθει να μάσκα και έχουν πολλά να μας διδάσκουν.

Ποια μέτρα εξετάζουν

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, μάλλον, από τη 1 μέχρι τις 5 πέντε το πρωί, αλλά και η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας προτείνεται ως μέτρο κατά της συγκέντρωσης πολιτών στις πλατείες των πόλεων ενώ η μάσκα, τουλάχιστον, για την Αθήνα, εξετάζεται να γίνει υποχρεωτική στους κεντρικούς δρόμους.

Ένα άλλο μέτρο το οποίο επίσης θα εξεταστεί είναι αυτό της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό ακόμα και για τις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: EDITORIAL INDE: Πείτε για «ατομική ευθύνη», να δούμε κάτι…

...
Translate »
Optimized with PageSpeed Ninja