Η συγγραφέας Μάρω Δούκα με αφορμή τη λογοκρισία του άρθρου της Έλενας Ακρίτα από τη διεύθυνση των «Νέων» αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook:

Πόσο πιο χαμηλά θα μπορούσε να πέσει η εφημερίδα που για χρόνια, πριν από χρόνια, ήταν και “δική μου” εφημερίδα; “Τα Νέα” έλεγα του Γιάννη Καψή, “Τα Νέα” του Καραπαναγιώτη, “Τα Νέα” του Παντελή Καψή. Κι ας τον εκνεύριζα τον Παντελή Καψή καμιά φορά με τα γραφόμενά μου σε κάποιες από εκείνες τις σποραδικές, ας πούμε, επιφυλλίδες μου, ποτέ δεν μ’ είχε λογοκρίνει.

Πέρασαν όμως ανεπιστρεπτί εκείνες οι μακρινές, έτσι κι αλλιώς, εποχές. Νέοι, άλλου έθους ιδιοκτήτες σήμερα, νέοι, άλλου ήθους τεχνοκράτες διευθυντές, νέοι, άλλης ματιάς και σθένους δημοσιογράφοι. Ελάχιστοι, στα δάχτυλα ίσως του ενός χεριού, οι παλιοί, σαν “ξεκάρφωμα”, που παραμένουν ακόμη στη θέση τους, κι ανάμεσά τους, ξεχωριστή, η Έλενα Ακρίτα που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Υπηρετώντας και τιμώντας με συνέπεια και δυναμισμό, χωρίς ποτέ να “τυφλωθεί”, με τόλμη και σαφήνεια τη θέση της στη δημοσιογραφία.