4.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια ελπίδα είχαμε και την έκαναν……. Κύριο θέμα INDE 21/1/2022

Με όμικρον 2 και πολικό ψύχος πορευόμαστε,...

Νίκος Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για...

Μάκης Μπαλαούρας: Ωμή θρασύτητα και ασέβεια στα θύματα της Εύβοιας από Χαρδαλιά

ΑΠΟΨΕΙΣΜάκης Μπαλαούρας: Ωμή θρασύτητα και ασέβεια στα θύματα της Εύβοιας από Χαρδαλιά

Οι επαίσχυντες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποτελούν μνημείο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα! Και την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι ενώ γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

Όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγαν ότι θα άδειαζαν το Μάτι σε μισή ώρα για μία ξαφνική φυσική καταστροφή που εξελίχθηκε σε μία ώρα και σήμερα ως κυβέρνηση, στην Εύβοια, με προειδοποίηση 4 ημερών από την ΕΜΥ δεν κατάφεραν να στείλουν ούτε ένα SMS με οδηγίες προς τους πολίτες.

Παρά τις φιέστες με δοκιμαστικά SMS που έστελναν στο Μαρούσι και στο Χαλάνδρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, φαίνεται πως ένα χρόνο μετά και το 112 δε λειτουργεί όπως δυστυχώς επιβεβαιώνεται και από την τραγωδία στην Εύβοια.

Τι δήλωνε πέρσι ο Κ. Μητσοτάκης

Άλλα έλεγε όμως πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», είχε αναφέρει…

Πρωτοφανής κυνικός εμπαιγμός προς πολίτες!

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στηρίζεται μόνο στις επικοινωνιακές φιέστες, που αναπαράγουν τα ακριβοπληρωμένα φίλια Μέσα Ενημέρωσης.

Όσο για τα χυδαία ψέματα του κ. Χαρδαλιά για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, κατέρρευσαν από τις έγκαιρες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις που είχαν λάβει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ τέσσερις μέρες πριν. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά και ο μετεωρολόγος-βουλευτής της ΝΔ Γ. Καλλιάνος, διέψευσαν τον Ν. Χαρδαλιά «αδειάζοντάς» τον. Μάλιστα ο Γ. Καλλιάνος αμφισβητώντας τον δήλωσε: «δεν υπάρχει σοβαρός μετεωρολόγος που θα έδινε τέτοια πρόγνωση». Επιπλέον, ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είχε βγάλει και ο (οικείος) Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων από την Πέμπτη.

Πριν λίγους μήνες για όλα έφταιγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ανακάλυψαν την κλιματική κρίση και τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

Πώς (θα) λειτουργούσε ο 112

Σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112, οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων.

Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα γεωεντοπισμού του καλούντος.

Συνεπώς, οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης θα μπορούν να κατευθυνθούν στο συμβάν.

Δεν στέκονται επομένως οι προκλητικές ανοησίες του Ν. Χαρδαλιά, ότι θα υπήρχαν θύματα, με την αμφίδρομη ενημέρωση του 112. Αν λειτουργούσε, αν όχι όλοι οι άνθρωποι, κάποιοι θα είχαν σωθεί…

Αν είναι, έστω και στο ελάχιστον, συνεπής στις αντιπολιτευόμενες κορώνες του ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραιτήσει πάραυτα τον κ. Χαρδαλιά.

Τέλος, πως είναι δυνατόν να καταρρέουν γέφυρες και υποδομές που κατασκευάστηκαν την τελευταία 20ετία; Τι ελέγχους έκανε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (της οποίας ηγείτο ο Κ. Μπακογιάννης); Θα διερευνηθούν ευθύνες;

Πηγή: tvxs.gr

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: