Με το σύνθημα «Κανείς εργαζόμενος έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία» να παραμένει κυρίαρχο αίτημα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιχείρηση, προχωρώντας σήμερα Πέμπτη σε 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, στις 8.30 π.μ.

Εκτός από τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση έκτακτο επίδομα που θα αναπληρώνει το κομμένο Δώρο Χριστουγέννων και το πετσόκομμα των αποδοχών τους, ώστε να μπορέσουν αυτοί και οι οικογένειές τους να κάνουν γιορτές.

Παράλληλα, απαιτούν να τους ενημερώσει η κυβέρνηση άμεσα τι ακριβώς σχεδιάζει για αυτούς, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλέπεται η απόλυσή τους χωρίς καν να λάβουν αποζημιώσεις.

Επιπλέον, ήδη οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους προετοιμάζονται για τις επόμενες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, προσαρμόζοντάς τις στις εξελίξεις που θα προκύψουν. Θυμίζουμε ότι στη συνέλευση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μία ακόμη 4ωρη στάση εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν επιπλέον εξουσιοδοτήσει το Σωματείο για την προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων.