Ο Κωνσταντίνος Καλαμπόκας, που έμαθε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ότι πέρασε στη Νομική, μίλησε στην «Εφ.Συν.», για την κρατησή του στη ΓΑΔΑ και την αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της Πέμπτης κατά του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη.

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καλαμπόκας. Βρέθηκα στον δρόμο την Πέμπτη μαζί με δεκάδες χιλιάδες για να υπερασπιστώ το μέλλον μου και το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία της διαδήλωσης. Με συνέλαβαν τη στιγμή που η αστυνομία επιχειρούσε με βία και καταστολή να διαλύσει τη συγκέντρωση. Βρεθήκαμε μαζί με άλλους οκτώ συλληφθέντες, τέσσερα βράδια στη ΓΑΔΑ, με ψευδείς κι ανυπόστατες κατηγορίες. Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τρομοκρατική απειλή, ενώ η πραγματική βία είναι η βία της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, είναι η δολοφονική δράση των ΜΑΤ και των ΔΡΑΣΗ.

»Με τη δίκη μας προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία, εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εχω επιλέξει να είμαι με το δίκιο των πολλών και να παλεύω για μια πιο δίκαιη κοινωνία κι ένα καλύτερο μέλλον, και γι’ αυτό δεν μετανιώνω. Γι’ αυτά τα πράγματα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

»Οπως ίσως θα είναι σε πολλούς ήδη γνωστό, κατά τη διάρκεια της κράτησής μου στη ΓΑΔΑ ενημερώθηκα ότι η βαθμολογία μου στις Πανελλήνιες εξετάσεις μού επιτρέπει, εκτός απροόπτου, τη φοίτησή μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το εν λόγω γεγονός σαφώς απετέλεσε ένα σημαντικό ψυχολογικό στήριγμα και με απάλλαξε από ένα βαρύ φορτίο άγχους αναφορικά με τις σχολικές μου επιδόσεις.

Αποτέλεσε επίσης και ιδιαιτέρως διαδεδομένη είδηση, καθώς υπήρξε αντικείμενο ενδιαφέροντος από πλήθος δημοσιογράφων και απλών πολιτών. Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ενημερώθηκα για το προαναφερθέν συμβάν, δεν μπορώ παρά να αναλογιστώ πόσο πιο αντίξοες είναι οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης λαού και νεολαίας. Πόσο πιο βάρβαρο είναι, παραδείγματος χάριν, για έναν εργαζόμενο να πληροφορείται την απόλυσή του, όντας μόνος, ακόμη και στην ησυχία του σπιτιού του.

»Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα και αισθάνθηκα, με ολόκληρη τη σημασία της λέξης, κατά τη διάρκεια της κράτησής μου είναι ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και αυτή η αλληλεγγύη είναι η κινητήριος δύναμη που παρέχει όχι μόνο στήριξη αλλά και προοπτική στους απανταχού καταπιεσμένους. Με αυτήν τη δύναμη θα νικήσουμε! Η απελευθέρωσή μας είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης, εκφράζει τη δίκαιη οργή της νεολαίας και του λαού και πρέπει να γίνει η αρχή του ξηλώματος της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί λαό και νεολαία στον βούρκο της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας.

»Ευχαριστούμε τους χιλιάδες νέους και πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας! Η αλληλεγγύη που μας έδειξε ο κόσμος είναι η δύναμή μας αυτές τις μέρες και μας κάνει αισιόδοξους ότι η ιστορία είναι με το μέρος μας. Venceremos!»

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ