Η λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα επικοινωνιακής τακτικής. Όταν αντιμετωπίζεις τη μετάλλαξη «όμικρον» του Covid 19, την πιο μεταδοτική από ποτέ, δεν μπορεί το σχέδιό σου να είναι ένα παραπάνω τεστ την πρώτη εβδομάδα και μια αλλαγή στο πρωτόκολλο ελέγχου κατόπιν κρούσματος. Και να μην αλλάζεις ούτε το 50%+1 για τον αριθμό κρουσμάτων, προκειμένου να σταματήσεις το μάθημα.

Σαφώς είναι πιο απαιτητική μια αυστηρή διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, είναι όμως και πιο ασφαλής για τον γενικό πληθυσμό. Θα χρειαστούν λύσεις για τα κενά των μαθημάτων, παραπάνω αίθουσες και εκπαιδευτικό προσωπικό, δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τον όγκο της διδακτέας ύλης, αλλαγές σε ημερομηνίες «κλειδιά» ως προς το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων, μεγαλύτερες δαπάνες.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν κινείται ούτε κατά διάνοια προς αυτή την κατεύθυνση και μοιραία έρχεται στη σκέψη η θεωρία της «ανοσίας της αγέλης». Κι όποιος αντέξει. Μα κάπως έτσι δεν κινείται εδώ και καιρό, όταν θεωρεί πολυτέλεια τις παραπάνω ΜΕΘ και υπεραρκετές εκείνες τις προσλήψεις που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συναταξιοδοτήσεις;

«Κερασάκι» στην τούρτα το κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Με τις υγείες μας!

, Κύριο θέμα INDE 10/1/2022 – Ξεβράκωτοι και στα σχολεία…, INDEPENDENTNEWS

#independent news greece
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr