“Κόκκινος συναγερμός” στο Πεκίνο για τον κορονοϊό – Νέα lockdown

Posted on 15 Ιουνίου, 2020, 12:32 μμ
2 secs

Σε lockdown δέκα επιπλέον περιοχών του Πεκίνου προχώρησαν οι αρχές μετά το νέο ξέσπασμα κορονοϊού στην πόλη, ενώ οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως το επίπεδο κινδύνου έχει ανέβει σε “πολύ υψηλό”.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 49 κρούσματα, 36 εκ των οποίων συνδέονται με τη ψαραγορά Xinfadi, η οποία έκλεισε το Σάββατο καθώς θεωρείται πως είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Ταυτόχρονα βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης, σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν. Ένδεκα συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

“Ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας είναι πολύ υψηλός, οπότε πρέπει να λάβουμε νέα αποφασιστικά μέτρα” ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τονίζοντας πως το Πεκίνο περνά σε φάση “έκτακτης ανάγκης”.

Τις προηγούμενες 55 ημέρες, στο Πεκίνο είχαν εντοπιστεί κρούσματα μόνο από ταξιδιώτες, 79 στο σύνολό τους. Το πρώτο κρούσμα του νέου ξεσπάσματος εντοπίστηκε την Πέμπτη, ένας 52χρονος άνδρας, ενώ την Παρασκευή εντοπίστηκαν ακόμη έξι κρούσματα, τα οποία συνδέονται όλα με την αγορά Xinfadi.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, ο ιός εισήλθε από την Ευρώπη, “ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το πώς έφτασε στην αγορά αυτή”, ανακοίνωσε ο επιδημιολόγος Yang Peng. Ίχνη του ιού ανιχνεύθηκαν σε εισαγώμενα ψάρια και κρέας, ωστόσο οι έρευνες για το πώς επανεμφανίστηκε ο ιός, συνεχίζονται.

...