Κτήνη με στολές στο Λος Άντζελες επιτέθηκαν σε ανάπηρο Αφροαμερικανό (βίντεο)

Posted on 17 Ιουλίου, 2020, 1:34 μμ
5 secs

Κτηνωδία από αστυνομικούς του Λος Άντζελες. Επιτέθηκαν με βιαιότητα σε Αφροαμερικανό διαδηλωτή με κινητικά προβλήματα και του κατέστρεψαν το αναπηρικό αμαξίδιο.

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά ανθρώπου με κινητικά προβλήματα στο Λος Άντζελες. Τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί χρειάστηκαν για να συλλάβουν έναν Αφροαμερικανό διαδηλωτή του “Black Lives Mattes”, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι να τον πετάξουν με υπερβολική χρήση βίας από αυτό και να του το καταστρέψουν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης, δύο ημέρες μετά από τη στιγμή που εκτυλίχθηκε στο περιθώριο διαδήλωσης στην Καλιφόρνια, ο Αφροαμερικανός, παρά τα κινητικά του προβλήματα προσπαθεί σθεναρά να αντισταθεί για να αποφύγει τη σύλληψή του, πράγμα που φαίνεται ότι εξόργισε τους αστυνομικούς.

Ο ένας φαίνεται να τον πετά από το αμαξίδιο και μαζί με άλλους δύο παλεύουν με τον άντρα που βρίσκεται στο έδαφος προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κάμερα τους έχει “πιάσει” και να τον χτυπούν.

Την ώρα όπου οι δύο αστυνομικοί του περνούν τις χειροπέδες, ο τρίτος πετά το αμαξίδιο ακόμη πιο μακριά, ενώ όταν ένας άλλος διαδηλωτής επιχειρεί να το “υπερασπιστεί”, ο αστυνομικός το σπρώχνει εκ νέου με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο Λος Άντζελες, όταν ένστολος είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα έναν άστεγο στο μάτι, επίσης με κινητικά προβλήματα.

 

...