4.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια ελπίδα είχαμε και την έκαναν……. Κύριο θέμα INDE 21/1/2022

Με όμικρον 2 και πολικό ψύχος πορευόμαστε,...

Νίκος Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για...

Κούτσουμπας σε Γεννηματά: Στηρίζεις Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗΚούτσουμπας σε Γεννηματά: Στηρίζεις Μητσοτάκη

Όπως γράφει στο ieidiseis.gr ο Βασίλης Σκουρής «ιδιαίτερα δύσκολη» ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα -επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος έγιναν κυριολεκτικά… μπίλιες, καθώς η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, παρά την κριτική της στην κυβέρνηση, αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό κείμενο με τα υπόλοιπα τρία κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, με κεντρικό επιχείρημα ότι αυτό επιτρέπει τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

«Στηρίζεις τον Μητσοτάκη» φέρεται μάλιστα να είπε σε κάποια στιγμή προς τη Φώφη Γεννηματά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η κ. Γεννηματά δεν ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, αρνούμενη προφανώς τη συνομιλία μαζί του.

Αργά το βράδυ, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση που επιτίθεται μεν στην κυβέρνηση, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και «σε άλλες πολιτικές δυνάμεις», χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει. Η ανακοίνωση –που κινείται ακριβώς στο πλαίσιο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά, το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρει τα εξής:

«Είναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία. Αυτό δεν δικαιολογεί τον αυταρχισμό , την επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης και τις ακραίες απαγορεύσεις τις οποίες καταδικάσαμε. Ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Επιδιώκει η Κυβέρνηση με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Είναι προφανές ότι κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές κινήσεις, δεν συνεργούμε στην πόλωση. Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια».

Αργά το βράδυ, ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης, προέβη στην εξής ανάρτηση:

  • «Υπάρχουν δυο διακριτά μεταξύ τους θέματα. 1. Δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία με συγκεντρώσεις και πορείες. 2. Η απόφαση της κυβέρνησης, δια του αρχηγού της ΕΛΑΣ, να απαγορεύσει γενικώς τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις είναι προδήλως αντισυνταγματική».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από τους βασικούς λόγους που η Φώφη Γεννηματά δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των άλλων τριών κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης για την υπογραφή κοινού κειμένου είναι οι αντιδράσεις που θα υπήρχαν σε μια τέτοια περίπτωση από τα στελέχη της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» του κόμματος.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: