Με τα βιβλία τους, τις τσάντες τους, τις μάσκες τους, τα παγουρίνο τους, τα αντισηπτικά τους και την… κουβέρτα τους θα πάνε σήμερα σχεδόν μετά από δυο μήνες ξανά στο σχολείο οι μαθητές του 2ου δημοτικού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Η κουβέρτα στο σχολείο ήταν η λύση που βρέθηκε δεδομένου ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζονται οι τάξεις.

, Κουβέρτα να πάρεις, INDEPENDENTNEWS

 

Το σχολείο που έδωσε οδηγίες στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με κουβερτούλα είναι το 2ο δημοτικό της Χαλάστρας, στη Θεσσαλονίκη. Ενημέρωσε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους και μια μικρή κουβερτούλα γιατί οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς.

Στις οδηγίες, αφού αναλύεται το πως και ποια ώρα θα φεύγει από το σχολείο κάθε τάξη και τι ώρα θα αρχίζει και θα τελειώνει το ολοήμερο, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει:

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

* Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό.

* Το δεκατιανό τους.

* Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).

* Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες.

* Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

* Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.