Δεκατρία χρόνια μετά μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο βαίνει προς εξιχνίαση.

Ο λόγος για την υπόθεση εξαφάνισης της τρίχρονης Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν, της οποίας τα ίχνη αγνοούνται εδώ και 13 χρόνια,.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007, ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, μαζί με τους γονείς της (Κέιτ και Γκέρι) και τα δύο ετών δίδυμα αδέλφια της.

Σήμερα η βρετανική και η γερμανική αστυνομία δήλωσαν ότι υπάρχει ένας νέος ύποπτος για την υπόθεση, καλώντας όποιον γνωρίζει περαιτέρω πληροφορίες να τις προσκομίσει.

Ύποπτος για τον φόνο της θεωρείται Γερμανός κρατούμενος για εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Γερμανό πολίτη ο οποίος σήμερα βρίσκεται φυλακισμένος στη Γερμανία για άλλη υπόθεση, και φέρεται να βρισκόταν στην περιοχή από την οποία εξαφανίστηκε πριν από 13 χρόνια το κορίτσι.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων και έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών στο Μπράουνσβαϊγκ, της Γερμανίας από την πλευρά του εκτίμησε ότι το κορίτσι είναι νεκρό.

Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτι και Τζέρι ΜακΚαν από τη Βρετανία, δήλωσαν μέσω της εκπροσώπου τους, Κλάρενς Μίτσελ, ότι η πρόσφατη εξέλιξη «είναι δυνητικά πολύ σημαντική», καθ.ως είναι η πρώτη φορά μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια που η αστυνομία έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για κάποιο ύποπτο.

Ωστόσο, η βρετανική αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με τις γερμανικές και πορτογαλικές αρχές, δήλωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως υπόθεση εξαφάνισης «όσο δεν υπάρχουν απόλυτα στοιχεία για τον θάνατο» της Μαντλίν.