Αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, με επικεφαλής το δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, και μέλη της «Αλληλεγγύη για Όλους» βρέθηκαν τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, σε πληγείσες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου περιοχές της Καρδίτσας και παρέδωσαν όλα τα είδη που είχαν συλλεγεί στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δήμου για τη στήριξη των πλημμυροπαθών.

Πρώτος σταθμός τους οι Καμινάδες της Καρδίτσας, μια περιοχή που χτυπήθηκε πολύ από το πέρασμα του Ιανού και τις καταστροφικές πλημμύρες και μετρά ακόμα ανοιχτές πληγές. Την αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου υποδέχτηκαν εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους» οι κυρίες Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και Έλενα Γερούκη. Παραδόθηκαν τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, κρεβάτια, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Επόμενος σταθμός το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, όπου παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, παρουσία της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας, κ. Ουρανίας Σούφλα.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η αποστολή του Δήμου Χαλανδρίου μετέβη στην Αναπτυξιακή Εταιρία Καρδίτσας (ΑΝΚΑ), η οποία υλοποιεί, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το πρόγραμμα ΕSTIA του Δήμου Καρδίτσας για την μετεγκατάσταση σε διαμερίσματα των προσφύγων που έχουν κάνει αίτηση ασύλου.

Στην αποθήκη της ΑΝΚΑ παραδόθηκαν, για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών προσφύγων, βρεφικά γάλατα, παιδικά κρεβάτια, στρώματα, καρεκλάκια, ρούχα και παπούτσια για παιδιά.

Το δήμαρχο Χαλανδρίου συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας, Έλενα Χριστούλη και Χάρης Μαυρουδής.

«Ένα μήνα μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού η Καρδίτσα δοκιμάζεται ακόμα. Η αλληλεγγύη μας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας είναι δεδομένη και προσφέρεται χωρίς διακρίσεις. Η γενναιοδωρία των συμπολιτών μας είναι πραγματικά συγκινητική. Προφανώς δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες των πλημμυροπαθών, στέλνει όμως το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα τους την προσπάθεια να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι ανάγκη το μήνυμα αυτό να ακουστεί δυνατά σε όλη την κοινωνία, η Αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος των ανθρώπων στα δύσκολα. Η Αλληλεγγύη πάντα κερδίζει. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου και με τις γενναιόδωρες προσφορές τους κατέστησαν εφικτή αυτή τη διαδρομή αλληλεγγύης προς την Καρδίτσα», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.