Να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» επιδιώκει η κυβέρνηση για να περάσει χωρίς αντιστάσεις την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν διστάζει να απειλεί πρωτοπόρους συνδικαλιστές με διώξεις με βάση τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων βάζοντας στο στόχαστρο τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη πρώτης γραμμής με την πανδημία!

Στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει εξηγήσεις καλείται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αφροδίτη Ρέτζιου για κινητοποίηση που έγινε στις 24 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής του λαού!

Με βάση το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έλαβε «κλήση για προκαταρκτική εξέταση» για να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και «προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει κλίμα εκφοβισμού και διώξεων απειλώντας να τυλίξει «σε μια κόλλα χαρτί» εργαζόμενους και νέους που αγωνίζονται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα αν και γνωρίζει πως οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν με νομοθετήματα και απειλές για διώξεις.

 

Αφροδίτη Ρέτζιου: Δεν μας τρομοκρατούν – Δε σιωπάμε στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής

Σε δήλωσή της η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για την κλήση της στο αστυνομικό τμήμα για προκαταρκτική εξέταση σημειώνει:

«Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας.

Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι.»

 

Πηγή: 902.gr