Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την πανδημία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Στις 18:00, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα κάνουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει ολικό lockdown και επιστροφή των sms για τις μετακινήσεις, καθώς το σύστημα υγείας φτάνει στα όριά του, με τις διασωληνώσεις να τρομάζουν, ενώ δυστυχώς, αυξάνονται ανησυχητικά και οι θάνατοι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Πιθανότατα το lockdown που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει άμεση ισχύ, πριν από το Σαββατοκύριακο, ώστε να μη γίνουν μετακινήσεις εκτός νομών, κάτι που θα συνεπάγεται και την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αναμένεται lockdown τριών εβδομάδων με κλειστά Λύκεια ενώ ο περιορισμός στις μετακινήσεις θα είναι παρόμοιος με αυτό που ισχύει ήδη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.