Κλείνουν τα πανηγύρια και ανοίγουν τα σύνορα σε Βρετανία και Σουηδία

Posted on 13 Ιουλίου, 2020, 3:05 μμ
2 secs

Την απαγόρευση των πανηγυριών και των μαζικών εκδηλώσεων φορέων και συλλόγων μέχρι τέλος Ιουλίου εξετάζει η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που ανακοίνωσε τρία επιπλέον μέτρα για την εξάπλωση της νόσου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Με τα περισσότερα της Covid-19 στη χώρα μας να καταγράφονται στις πύλες εισόδου, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε:

  • Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Πορομαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  • Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24, ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.
  • Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Παρά τα συνεχώς αυξανὀμενα εισαγὀμενα κρούσματα η κυβέρνηση ανοίγει τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Ιουλίου. αλλά  και από τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου. Δυο χώρες με βαρύ ιϊκό φορτίο με δεκα΄δες χιλιάδες κατεγεγραμμένα κρούσματα και απώλειες λόγω της ασθένειας.

Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

...