Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μετά την ανείπωτη καταστροφή στη Μόρια.

 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο κάλεσμά της:

Θα υψώσουμε ξανά την αλληλεγγύη, για σήμερα και όσο χρειαστεί.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καλούν την Παρασκευή 11/09 στις 19:00, στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μετά την ανείπωτη καταστροφή στη Μόρια.

, Κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWSΗ καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη.
Η ΝΔ διαχειρίζεται εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της.

Έτσι, η Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά ο φρουρός των συνόρων της Ευρώπης και αποθήκη ψυχών, με αποτέλεσμα η Μόρια να παραμείνει μια ανοιχτή πληγή που αντί να κλείσει, βάθυνε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταφέρει σε πτωτόγνωρες συνθήκες έξαρσης των προσφυγικών ροών, να προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας.

Αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Μόρια να μείνει με 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που εκτίναξε η απαραξία της Νέας Δημοκρατίας στους 20.000, μόλις μέσα σε ένα χρόνο.

Η ΝΔ συντάχθηκε με τους ακραίους που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες., Κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Τοποθέτησε θαλάσσια δίχτυα και σιγόνταρε ακροδεξιές συμμορίες που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν μάνες και μικρά παιδιά.
Σήμερα η κυβέρνηση, υλοποίησε ακόμη μια προεκλογική ακροδεξιά της δέσμευση. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Αθανασίου στη Λέσβο, ο κ. Μηταράκης στη Χίο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Κύτελης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης υπόσχονταν προεκλογικά στους οπαδούς τους, ότι θα κλείσουν τη Μόρια και θα απομακρύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές.

Σήμερα το ΚΥΤ Μόριας δεν υπάρχει πια και 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σε βουνά και σε χωράφια.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

Το κάλεσμα του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

«Έξω και απέναντι από τους συνένοχους του ανθρωπιστικού εγκλήματος που συντελείται στην Μόρια και στα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Απέναντι στην ηγεσία της ΕΕ που υπέβαλε και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εφαρμόζει τυφλά και με φανατισμό το δόγμα της αποτροπής, συνθλίβοντας ανθρωπινες ζωές. Πνίγοντας στο βυθό του Αιγαίου και στους καπνούς της Μοριας παραδόσεις αλληλεγγύης, αρχές φιλοξενίας, κανόνες δίκαιου.

, Κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWSΘα είμαστε εκεί. Θα υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη απέναντι στο ρατσισμό, τον πολιτισμό απέναντι στην βαρβαρότητα, την ζωή απέναντι στο θάνατο.

Παρασκευή 11/9 στις 7.00μμ, στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού»

Πορεία και στην πλατεία Βικτώριας

Πορεία με αφετηρία την πλατεία Βικτωρίας και προορισμό τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην πλατεία Βικτωρίας οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς, κινήσεις του ελευθεριακού χώρου και μεταναστευτικά σχήματα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση, με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια.

Η διαμαρτυρία γίνεται με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε με τους πρόσφυγες/μετανάστριες» και ξεκινά στοχευμένα από την πλατείας Βικτωρίας, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ξανά πεδίο πρακτικών μίσους από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και μικρόψυχων ενεργειών από την πλευρά του κράτους με αποκορύφωμα, τα παγκάκια που ξήλωσε ο Δήμος Αθηναίων για να μη πηγαίνουν εκεί οι πρόσφυγες.