Βασίλης Κικίλιας: Δεν είμαστε Σοβιετία – Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει και πληρώνουμε (βίντεο)

Posted on November 21, 2020, 10:56 am
7 secs

“Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει”, ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου.

Η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό το οποίο έπρεπε τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην επίταξη κλινών του ιδιωτικού τομέα για τη νοσηλεία ασθενών με COVID και σημείωσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία των ιδιωτών.

«Οι πιο πολλοί συνεργάζονται. Όταν κάποιοι θεώρησαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν ή δεν μπορούν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση προς χάριν της Δημόσιας Υγείας, η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό το οποίο έπρεπε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιτάξεις, απάντησε ότι πρόκειται για εκτός τόπου και χρόνου μεγαλοστομίες  και πως η χώρα δεν είναι Σοβιετία να επιτάσσει οριζόντια σε όλη τη χώρα ή χωρίς να αποζημιώνει τους ιδιώτες.

«Η επίταξη αποζημιώνεται παντού. Ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία. Επιτάσσεις και αποζημιώνεις και τις κλινικές και το προσωπικό και αυτό κάνουμε», είπε ο υπουργός Υγείας.

Για την εκρηκτική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει γίνει και κάποιες μέρες νωρίτερα το lockdown.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. “Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς”, είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας και πάλι να ρίξει τις ευθύνες στους πολίτες.

Εκτίμησε ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων.

Αυτός είναι ο υπουργός Υγείας εν μέσω πανδημίας… Ακούστε τον. Είναι απίστευτος!

...