Έτσι, αν τολμάς και κάνεις κριτική στον πτωχευτικό νόμο, η βολή είναι έτοιμη: Βρήκατε την ώρα, μέσω πανδημίας, για πρόταση μομφής. Αν τολμάς και μιλάς για το εργασιακό νομοσχέδιο, λένε ότι διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και αποκρύπτουν ότι διαγράφουν ένα – ένα τα εργασιακά δικαιώματα.

Αν κάνεις κριτική για την πανδημία και τον ανύπαρκτο προγραμματισμό της κυβέρνησης για την προστασία της κοινωνίας, καταγγέλλουν την επίθεση στον Τσιόδρα. Με τα πλατό της κυβερνητικής προπαγάνδας να ανατριχιάζουν…

Όταν όμως ένας έγκριτος επιστήμονας θεωρεί χρέος του να απολογηθεί για το κυβερνητικό έργο, ή μάλλον για την ανυπαρξία του, δεν αναλαμβάνει ρόλο πολιτικό; Δεν θυσιάζει ο ίδιος την επιστημονικότητά του σε μια ευκαιριακή πολιτική διαχείριση;

Και αφού θεωρεί ότι είναι ορθώς καμωμένα, συνεπικουρώντας το αφήγημα επιτυχίας του Μητσοτάκη, τουλάχιστον οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Όχι για τα ΜΜΜ, που δεν είναι το αντικείμενό του και θέλησε να αναλάβει ρόλο απολογητή, αλλά για τους γιατρούς και το ΕΣΥ.

Να απαντήσει γιατί άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν χρήματα για να προστατέψουν τους πολίτες τους από την πανδημία και η κυβέρνηση της Εσπερίας ούτε μάσκες στα σχολεία δεν μπόρεσε να διαθέσει. Γιατί άλλες κυβερνήσεις αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους για την Υγεία, σε αντίθεση με εμάς που τον μειώνουμε.

Γιατί δεν γίνονται προσλήψεις γιατρών και αντ’ αυτού βγαίνουν οι κυβερνητικοί στα κανάλια και πετάνε ανύπαρκτα νούμερα στον αέρα. Γιατί δεν γίνονται προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί δεν παρέχονται τα τεστ με συνταγογράφηση, όπως ζήτησε η ΕΙΝΑΠ, και γιατί δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ όταν το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Μην περιμένετε να απαντήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας γι’ αυτά. Και ας είναι το αντικείμενό του. Μην περιμένετε κανέναν κυβερνητικό, είτε υπουργό είτε βουλευτή, να απαντήσει. Άλλωστε σκοπός τους είναι να χειροκροτούν και να θάβουν.

Και αν ακόμα ευελπιστείτε στην ανύπαρκτη ενημέρωση της χώρας, γΓελαστήκατε. Γι’ αυτό πληρώνει αδρά η κυβέρνηση τη λίστα Πέτσα και για να το σιγουρέψει στέλνει «σκονάκια». Και ας μην έχουν οι πολίτες ούτε τεστ, ούτε κρεβάτι στις ΜΕΘ, ούτε καν μάσκες τα σχολεία. Τι θέλετε να γίνουμε, σοβιετία;

Πηγή: ΑΥΓΗ