Κατερίνα Μπρέγιαννη: Χειρότεροι κι από τον Όρμπαν

Posted on December 20, 2020, 1:23 pm
1 sec

Διάγουμε μέρες παράξενες πρωτόγνωρων διώξεων για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, αλλά με μια εξουσία αγχωμένη να περιχαρακωθεί. Και δεν αφήνει την ευκαιρία της πανδημίας να πάει χαμένη. Σε μόλις μία εβδομάδα είχαμε:

Διώξεις βουλευτών. Κατ’ εντολήν του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη αίρεται η βουλευτική ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π. Πολάκη και κατ’ εντολή του Σωματείου Αστυνομικών της Α. Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ25. Τι σημαίνει αυτό; Λογοκρισία της γνώμης των βουλευτών και ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου και της ελεύθερης έκφρασης της άποψης.

Εξαναγκασμός σε παραίτηση δημοσιογράφων. Η  Έλενα Ακρίτα αναγκάστηκε σε παραίτηση γιατί έγραψε άρθρο που αναιρούσε όλη τη λασπολογία κατά του Αλέξη Τσίπρα για την υποτιθέμενη βίλα στην οποία είχε επιδοθεί η εφημερίδα Τα Νέα. Από την άλλη εφημερίδα, Το Βήμα, του γνωστού μιντιακού συγκροτήματος παραιτήθηκε η διευθύντρια σύνταξης Δ. Κρουστάλη καταγγέλλοντας τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για το ρεπορτάζ που αποκάλυπτε το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού (ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ) που διατηρεί η κυβέρνηση.

Τι σημαίνει αυτό; Απόκρυψη. Οι πληροφορίες πρέπει να υποτάσσονται στο κυβερνητικό και κομματικό συμφέρον. Η δημοσίευση έτσι παύει να είναι αρχή της δημοκρατίας. Καθόλου τυχαίο λοιπόν που η Ελλάδα σύμφωνα με το Ινστιτούτο V-Dem του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ κατατάσσεται στην ομάδα των χειρότερων κρατών μαζί με την Τουρκία και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του  Όρμπαν αναφορικά με τον σεβασμό στα δημοκρατικά πρότυπα την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε διώξεις συνδικαλιστών. Εκπρόσωποι του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού προσήχθησαν από την αστυνομία παρ’ όλο που ήταν τρία άτομα με ένα πανό και τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία. Το πανό, βλέπετε, έγραφε «Πεινάμε», κάτι απαράδεκτα ενοχλητικό για τον παράδεισο που κυβερνά ο Μητσοτάκης.

Κι αν όλα αυτά μαζί με το πνίξιμο αντιδράσεων και συμβολικών διαμαρτυριών από τους πραίτορες του Χρυσοχοΐδη δεν συνιστούν έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο, τότε μπορείτε να γυρίσετε σελίδα και μην αναρωτηθείτε ποτέ για τίποτα. Πνίξτε τα γιατί και καταπιείτε την προπαγάνδα για το εμβόλιο σωτηρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μην βρεθείτε και μπλεγμένοι…

Πηγή: ΑΥΓΗ

...