Το επιτελικό κράτος των αρίστων ενάμιση χρόνο τώρα στη διακυβέρνηση της χώρας δεν έχει τίποτα να επιδείξει, κι αυτό είναι, αν μη τι άλλο, τρομακτικό, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Στην Υγεία; Στ’ αυτιά μας ηχούν ακόμα τα χειροκροτήματα υποκρισίας στους ήρωες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Πέραν αυτού, ουδέν. Ούτε γιατρούς προσέλαβαν, ούτε νοσηλευτές, ούτε ΜΕΘ άνοιξαν. Προσπαθούν με εθελοντισμό και ανακατανομή του εξουθενωμένου προσωπικού να κλείσουν τις τρύπες του δημόσιου συστήματος Υγείας, που εξαντλεί τα όριά του. Έπρεπε να ξεπεράσουμε τα 3.200 κρούσματα καθημερινά για να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ κι αυτό μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Στην Παιδεία; Εκπαιδευτικοί να προσπαθούν να διδάξουν σε μια πλατφόρμα που διαρκώς πέφτει, χωρίς το υπουργείο να έχει μεριμνήσει για κάποια εναλλακτική λύση. Μαθητές πολλών ταχυτήτων, κάποιοι χωρίς Ίντερνετ και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Γροθιά στο στομάχι, η εικόνα των παιδιών στην Πεύκη της Ηλείας να προσπαθούν να κάνουν μάθημα στο κρύο, στο καφενείο του χωριού, από δύο κινητά στηριγμένα σε κολοκύθες! Και η Νίκη Κεραμέως να καμαρώνει πάνω στα απομεινάρια της πολυδιαφημιζόμενης τηλεκπαίδευσης που αποκλείει από το σχολείο και τα μαθήματά τους αδιευκρίνιστο πόσα παιδιά.

Στην οικονομία; Με ψίχουλα προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους για δήθεν παροχές και ενίσχυση, ενώ την ίδια ώρα καταστρέφουν ό,τι είχε απομείνει από το Εργατικό Δίκαιο της χώρας. Φέτος δεν είχε ούτε 13η σύνταξη, ούτε δώρο Χριστουγέννων, ούτε κοινωνικό μέρισμα, αλλά έναν πτωχευτικό νόμο που απειλεί χιλιάδες οφειλέτες να μείνουν χωρίς πρώτη κατοικία. Τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα είναι στο έλεος της κρίσης και της ανεργίας που φέρνει η πανδημία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πουλούν θριαμβολογώντας ως ελπίδα το τίποτα.

Είναι η ανικανότητα στην επιτελική τους διαχείριση ή οι νεοφιλελεύθερες επιλογές μιας κυβέρνησης που διακηρύττει ότι με αυταρχισμό θα επιβάλει τις απόψεις της σε όποιον αντιμιλήσει και εναντιωθεί;

Η «γλυκιά αναγκαστικότητα» του ξύλου, για την οποία κυνικά είχε προϊδεάσει ο Μ. Βορίδης, εφαρμόζεται προληπτικά από την ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη ελέω συντάγματος και απειλεί να εξαφανίσει δικαιώματα, οράματα και να παραδώσει τη χώρα στο χάος για να καλύψει την ακραία αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με τα φαντάσματα του εσωτερικού εχθρού.

Πηγή: ΑΥΓΗ