Καταγγελία: Ιδιοκτήτης έδειρε τον μάγειρα του εστιατορίου του στο Ηράκλειο

Posted on August 26, 2020, 10:58 am
2 secs

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο και η καταγγελία έγινε από το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας, σύμφωνα με την οποία ασκήθηκε σωματική βία σε μάγειρα που εργαζόταν σε εστιατόριο από τον εργοδότη του.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το cretapost, έχει ήδη καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και το σωματείο ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας:

«Το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας καταδικάζει με το τον απερίφραστο τρόπο περιστατικό σωματικής βίας σε εργαζόμενο – μάγειρα που εκδηλώθηκε σε εστιατόριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον εργοδότη του. Το σωματείο στέκεται και στηρίζει τον εν λόγω εργαζόμενο αλλά και κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και απαιτούμε να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος. Η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν τα δέοντα.

Τέλος, το σωματείο θέλει να τονίσει ότι η σκόπιμη επιβολή δύναμης είτε σωματικής είτε ψυχολογικής είτε ηθικής σε χώρους εργασίας είναι απολύτως απορριπτέα και θυμίζει τελείως άλλες εποχές. Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σωματικές είτε ψυχολογικές στον εργαζόμενο, οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να είναι θανάσιμες. Αποτελεί πάγια ανάγκη το κλίμα στους χώρους εργασίας να διαπνέεται υπό το πρίσμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συναδελφικότητας, σεβασμού και σοβαρότητας. Σίγουρα, τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

...