Και το όνομα αυτού «Ελληνες» – Το νέο μόρφωμα του Κασιδιάρη

Posted on 04 Ιουνίου, 2020, 6:25 μμ
1 sec

Με μια ρητορική που θυμίζει λίγο από όλα της ακροδεξιός στην Ελλάδα, και με εξαγγελίες τύπου κάτι μεταξύ Όρμπαν και του ναζιστικού κόμματος Εναλλακτιή για την Γερμανία ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε το όνομα του νέου πολιτικού μορφώματος του οποίου ηγείται.

«Ελληνες» είναι το όνομα του κόμματός του, λες και εκφράζει όλους τους κατοίκους της χώρας. Αν και έσπευσε να μας ενημερώσει ότι παρότι τον αποκλεισμό του από ρα συστημικά μέσα έχει ήδη εγραψει ηλεκτρινικά 20.000 μέλη, για να δώσει μια δυναμική και μια ώθηση σε πιθανόύς μελλοντικούς εραστές της περικεαφαλαίας και του μακεδονικού Αγώνα,

Εξίσου πρωτότυπο σύνθημα που χρησιμοποιεί είναι το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

Εμβλημα του κόμματος είναι ένας αρχαίος πολεμιστής με περικεφαλαία και ασπίδα που – κατά τον Κασιδιάρη – συμβολίζει τον «αιώνιο Ελλην που μάχεται για την ελευθερία». Στα 200 χρόνια απο την επέτειο της ελληνικής επανάστασης το 1821 ξέχασε την φουστανέλα και το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Ίσως να το έχει καβάτζα για μελλοντική χρήση. Να μην εξαντλήσουμε όλους τους άσους στο μανίκι, με το καλημέρα.

Στις σχετικές ανακοινώσεις, ο Η.Κασιδιάρης υποσχέθηκε ότι «θα απελευθερώσουμε την πατρίδα» και θα διώξει όλους τους ξένους που συμβάλουν στην αλλοίωση και αλλαγή του πληθυσμού. Το είχε πει και ο Άδωνις αυτό μέχρι να πάει στην Σαουδική Αραβία για επενδύσεις.

Μάλλον θα θέλει να εκφράσει την κεντροακροδεξία.

...