Και «λοιμωξιολόγος» (μόνο για ΜΑΤατζήδες) ο Χρυσοχοΐδης

Posted on November 27, 2020, 10:56 pm
2 secs

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υπερασπιστεί την αστυνομική βία και τις (χουντικής έμπνευσης) αποφάσεις για τους φετινούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου έγινε και «λοιμωξιολόγος»… Είπε, λοιπόν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα στον Real fm: 

«Οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους».

Μάλιστα… Ο ιός σύμφωνα με τον κύριο υπουργό δεν μεταδίδεται έξω (τα ξέρουν αυτά που λέει οι κανονικοί λοιμωξιολόγοι;), άρα μια χαρά έγιναν στο Πολυτεχνείο όλα, όσον αφορά τον αστυνομικό αυταρχισμό.  Εάν, βέβαια, ισχύει αυτό που λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης, τότε οι διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας (καλύτερα από την αστυνομία και το κράτος) γιατί ήταν επικίνδυνοι για τη διασπορά του ιού; Δεν ισχύει τελικά, η δήλωση του πως «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» ή αυτά τα περί μη διασποράς του ιού σε εξωτερικών περιβάλλον αφορούν μόνο τους ΜΑΤατζήδες;

Πάντως, όσον αφορά τον συνωστισμό των αστυνομικών στη φετινή επιχείρηση της αστυνομίας για το Πολυτεχνείο, έχουν άλλη άποψη οι αστυνομικοί: «Συγχρωτιστήκαμε πολλές ώρες στο Πολυτεχνείο». Όσο για τις μάσκες; Ο κύριος υπουργός μάλλον δεν έχει υπόψη του τις selfie που έβγαλαν (δίπλα-δίπλα και χωρίς μάσκες) ορισμένοι ΜΑΤατζήδες, μετά τη «δουλειά».

Κατά τα άλλα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγγνώμη για τη σύλληψη εννέα γυναικών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. «Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή», υποστήριξε. Μια «υπερβολή», λοιπόν, είπε και «καθάρισε»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις για την επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο ίδιο μήκος κύματος με το Πολυτεχνείο (και χωρίς πάλι να μιλήσει για τα μέτρα προστασίας και τον τρόπο που μπορούν γίνουν οι κινητοποιήσεις), υποστήριξε ότι «θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο για αυτή την υπόθεση». Κινδυνολόγησε, μάλιστα, συμπληρώνοντας: «Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή». Ισχυρίστηκε ότι  το υλικό θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα κρατιέται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα. «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται» συμπλήρωσε.

...