Και δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη της εγκυμονούσας συνεργάτιδας του βουλευτή Β. Κόκκαλη

Posted on 06 Αυγούστου, 2020, 1:48 μμ
0 secs

Εκδόθηκε απόφαση δικαστηρίου με βάση την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Βασίλης Κόκκαλης, οφείλει να επαναπροσλάβει τη συνεργάτιδά του την οποία είχε απολύσει πριν από δυο μήνες, αγνοώντας πως βρίσκεται σε εγκυμονούσα κατάσταση. Βέβαια, όταν του έγινε γνωστό το γεγονός της εγκυμοσύνης, αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει, παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής επ’ αυτού.

Χθες, το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση ανάκλησης του βουλευτή στην πρώτη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η καταγγέλλουσα και διατηρεί την αρχική απόφαση σε ισχύ, πουπροβλέπει την επαναπρόσληψή της. Επομένως, ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να δεχθεί και πάλι την υπάλληλο στο γραφείο του και να μην εμποδίζει την είσοδό της σε αυτό, όπως έκανε τις προηγούμενες μέρες, διαφορετικά η υπόθεση θα εξελιχθεί σε ποινικό αδίκημα και θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Θέση για το ζήτηα πήραν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Ζωγράφος, που υποστήριξε την καταγγέλλουσσα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη της υπαλλήλου του

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πριν από λίγες ημέρες σε ανακοίνωσή της:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης δεν δέχθηκε να πάρει ξανά στο γραφείο του την υπάλληλο που απέλυσε, παρά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που τη δικαίωνε.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κινείται ενάντια στους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε πλάι στον κόσμο της εργασίας και των ανέργων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης θα προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη της υπαλλήλου που απέλυσε πριν από λίγο καιρό.

...