Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία καλούν σήμερα, Παρασκευή, στις 19:00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137) οι νομαρχιακές οργανώσεις Α’, Β’ Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ».

«Το σχέδιο αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τορπιλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη».

Τέλος σημειώνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και ενώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής».

, Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην πρεσβεία του Ισραήλ, INDEPENDENTNEWS
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο κάλεσμά της:

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

H κυβέρνηση του Ισραήλ προχωράει το σχέδιο της προσάρτησης της κοιλάδας του Ιορδάνη στο κράτος του Ισραήλ, μια λωρίδα γεωργικής γης που αποτελεί το 30% της Δυτικής Όχθης και βρίσκεται σε παλαιστινιακό κατεχόμενο έδαφος, και περισσότερους από 130 εβραϊκούς οικισμούς, καθώς και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους σε ακρωτηριασμένα εδάφη. Το αμερικανοκίνητο σχέδιο, που είναι καθ’ όλα παράνομο αντιβαίνοντας το διεθνές δίκαιο και μόνο ως ειρηνευτικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ, έχει ήδη απορριφθεί από όλες τις δυνάμεις που συναποτελούν την Παλαιστινιακή Αρχή και από το σύνολο του παλαιστινιακού λαού, ιδίως διότι αποτελεί ευθεία ιμπεριαλιστική ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης διά της αναγνώρισης ως μέρος του Ισραήλ των επικοισμων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ήδη γειτονικά κράτη όπως ο Λίβανος, η πλειοψηφία των κρατών – μελών της ΕΕ και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, της Αριστεράς , των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, έχουν καταδικάσει το σχέδιο αυτό, καθώς αναζοπυρώνει τις συγκρούσεις και την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο Τραμπ – Νετανιάχου, που παραβιάζει το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, και εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέρονται του Ισραήλ θα πρέπει να καταδικαστεί από την παγκόσμια κοινότητα. Καμία συμφωνία, η οποία μόνο προσχηματικά χαρακτηρίζεται ως ειρηνευτική, δεν μπορεί να γίνει μονομερώς, και χωρίς διαπραγμάτευση με γνώμονα τα ήδη συμφωνημένα και κεκτημένα από άποψη διεθνούς δικαίου. Η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ και των Συμβάσεων της Γενεύης.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων Κρατών, που συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ αποτελεί προάγγελο κήρυξης ακόμα ενός πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και θανάσιμο χτύπημα στην προοπτική της ειρήνης, θεμελιωμένης στη λύση των ‘δύο κρατών’.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 03/07 στις 19.00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137), ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ.