Την Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την έξαρση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και συνέστησε την χρήση της ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός.

Δύο μήνες μετά το η ιατρική μάσκα δεν προφυλάσσει του κ. Τσιόδρα η κυβέρνηση της ατομικής αλλά ποτέ συλλογικής ευθύνης και οι παρατρεχάμενοι της ξεκινούν λόγω των αναγκών νέα επικοινωνιακή εκστρατεία για την μάσκα.

Πρέπει να το παραδεχτούμε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει πολύ καλά αντανακλαστικά όταν θέλει να προστατέψει τον πρωθυπουργό Μωυσή και την υπέρκομψη Μάρεβα από τις αστοχίες τους.

Η ομάδα του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου είναι και πολύ καλή και στο να καλύπτει και τις συνολικές αστοχίες της κυβέρνησης που άνοιξε χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους τα σύνορα για να σωθεί η έτσι και αλλιώς λόγω πανδημίας τουριστική περίοδος.

Με επιλεκτικά τεστ για τον κορονοϊό 10 κρούσματα εντόπιζαν στα σύνορα και τέσσερα με πέντε παρουσιάζονταν αυτοβούλως σε νοσοκομεία τουριστικών περιοχών λόγω συμπτωμάτων.

Και ξαφνικά μαζί με τους λιγοστούς τουρίστες άρχισε η διασπορά του κορονοιού και σε πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες τα εσωτερικά κρούσματα άρχισαν να τραβούν την ανηφόρα με αποκορύφωμα την Παρασκευή που έφτασαν τα 78. Να θυμίσουμε ότι με 72 κρούσματα ημερησίως ξεκίνησε η καραντίνα τον Μάρτιο.

Φυσικό επακόλουθο ήταν να τεθούν σε επιφυλακή οι κρατικές υγειονομικές αρχές, που εισακούστηκαν μετά από δύο εβδομάδες συστάσεων και προειδοποιήσεων, ότι τον Αύγουστο θα μπορούσε να υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, όχι λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, αλλά και της ανεξέλεγκτης εισαγωγής κρουσμάτων από το εξωτερικό.

Και κάπου εκεί την Παρασκευή η αύξηση των κρουσμάτων έφερε και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη να τεθεί σε επιφυλακή το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου να στηριχτεί το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και όχι της κυβερνητικής ευθύνης, από τα άναρχο άνοιγμα των συνόρων.

Η μετατόπιση της ευθύνης στο εσύ από το εμείς έπρεπε να γίνει ακαριαία για να ξεχαστούν και οι σχετικές παλινωδίες της πρωθυπουργικής μάσκας.

Κάθε επικοινωνιακή καμπάνια έχει ένα αφήγημα και ένα κεντρικό πρόσωπο που θα δώσει το συν που χρειάζεται για την επιτυχία της.

Έτσι λίγο μετά τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά η καμπάνια Μαξίμου και παρατρεχάμενων υποστηριχτών ξεκίνησε με την αλλαγή της φωτογραφίας προφίλ της σελίδας του Κυριάκου Μητσοτοτάκη στο Facebook.

Όχι δεν θα πιάσουμε όλη την φωτογραφική ιστορία του πρωθυπουργου από την καραντίνα και μετά. θα ήταν κουραστικό και ότι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί.

Απλά θα απαντήσουμε στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού με μια σειρά φωτογραφίες του, από εκδηλώσεις που παραβρέθηκε την τελευταία εβδομάδα που ξεκίνησε και η άνοδος των κρουσμάτων σε εγχώρια περιστατικά που ακόμα δεν έχουμε εικόνα και από που “τσίμπησαν” τον κορονοϊό. Δηλαδή αν η μετάδοση έγινε από εισαγόμενο κρούσμα ή από κάποιο τοπικό που δεν είχε ελεγχθεί.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Αντίπαρο όπου φωτογραφήθηκε με το ζεύγος Τομ Χανκς.

O Τομ Χανκς μαζί με την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον ήταν από τους πρώτους σελέμπριτις που δήλωσαν ότι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Το ζευγάρι ενώ βρισκόταν στο Σίδνει τον Μάρτιο για γυρίσματα άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα και μετά από το test που υποβλήθηκαν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικοί στον ιό.

Οι δύο τους νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του Σίδνει και ο ίδιος χρειάστηκε 8 ημέρες για να αναρρώσει. Μιλώντας στην εκπομπή The Late Show για την περιπέτειά του ο Τομ Χανκς είχε δηλώσει ότι το να φοράει κανείς μάσκα είναι το λιγότερο που χρειάζεται να κάνει.

Και όμως στη φωτογραφία τους είναι και τα δύο ζευγάρια χωρίς μάσκα. Και άντε ας δικαιολογήσουμε το ζευγάρι Τομ Χανκς που έχει ιαθεί και μπορεί να έχει δημιουργήσει αντισώματα.

Το πρωθυπουργικό ζευγάρι όμως; Ε σε αυτό το ζευγάρι δικαιολογούνται τα πάντα από τα ΜΜΕ των 20 εκατομμυρίων κρατικών επιδοτήσεων. Ίσως και όλα μαζί να έψαχναν που έκανε τριήμερο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος όπως είναι γνωστό παραμένει ο πρωθυπουργός της καρδιάς από τα συστημικά ΜΜΕ.

, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Την επόμενη ημέρα το πρωθυπουργικό ζευγάρι βρέθηκε στην Επίδαυρο με τη γνωστή εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου από την Αντίπαρο στο αρχαίο θέατρο.

Ας δούμε μια σειρά φυτογραφίες εν μέσω πανδημίας σε ένα χώρο που λόγω του πολιτιστικού ενδιαφέροντος ήταν αναμενόμενο να προσελκύσει κόσμο.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος εισέρχεται στο θέατρο με μάσκα. Της Μάρεβας είναι πιο κομψή η αλήθεια να λέγετε:
, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Λίγο αργότερα στις κερκίδες του θεάτρου και εν μέσω πλήθους δεν υπάρχει μάσκα. Ελπίζω αυτό να μην είναι κομμουνιστική προπαγάνδα που έχει με τεχνικό τρόπο και με βοήθεια από γραφίστα άνεργο του οποίου η εταιρεία ανέστηλε την λειτουργία της εν μέσω πανδημίας:
, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Όχι δεν πρέπει να είναι photoshop. Δεν το λέμε και με το χέρι στην καρδιά, αλλά να μωρέ λίγο πριν ο Λιγνιάδης φιλήσει τον γύψινο Παρθενώνα το πρωθυπουργικό ζευγάρι τον χειροκροτεί με πάθος στο τέλος της παράστασης πάλι χωρίς μάσκα:

, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Και στο τέλος όταν φωτογραφίζεται με τους πρωταγωνιστές για λόγους αστικής ευγένειας ο Πρωθυπουργός πάλι δεν φοράει μάσκα:

, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Ε αφού τελειώσε το τριήμερο έπεσε με τα μούτρα πάλι στην δουλειἀ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεσοβδόμαδα λοιπόν πραγματοποιεί επίσκεψη στη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας και την παρουσίαση του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».

Όταν φτάνει και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία ο Κυριακός Μητσοτάκης, όπως και ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι και οι τρεις χωρίς μάσκα:

, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Λίγο αργότερα όμως στην κοινή συνέντευξη Τύπου βγαίνουν και οι τρεις με μάσκα:

, Ιστορίες πρωθυπουργικής μάσκας (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Οι φωτογραίες είναι από τη σελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο facebook:

Αυτά και άλλα πολλά για τις καθημερινές ιστορίες επικοινωνιακής τρέλλας της πρωθυπουργικής μάσκας εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων.

Μια απάντηση της ατομικής ευθύνης προς την συλλογική.

Η συντακτική ομάδα του independentnews.