«Η άσκηση αγωγής είναι η απολύτως έσχατη λύση για ένα πολιτικό πρόσωπο» δήλωσε Στο Κόκκινο ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

«Πρέπει να μπει ένας πάτος στο βαρέλι της σπίλωσης και συκοφάντησης στο όνομα της ελευθερίας του λόγου» ξεκαθάρισε, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον Γιάννη Μαντζουράνη την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος των Κουρτάκη και Παπαχρήστου.

Όσο για τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων που έσπασαν στην πράξη χθες με το ογκώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είπε με νόημα: «Απορώ ειλικρινά πώς δέχεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Καραμαλάκης να σκουπίζουν τα γαλόνια του τα παπούτσια του Χρυσοχοΐδη».

«Η άσκηση αγωγής είναι η απολύτως έσχατη λύση για ένα πολιτικό πρόσωπο» είπε, προσθέτοντας ότι δόθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία – μέσω του εξωδίκου – όπως προβλέπει ο νόμος να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο και δεν το έπραξαν.

«Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, ιδιαίτερα σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ψέμα όμως δεν το προστατεύει κανένας νόμος» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή μαζικότατη κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών είπε χαρακτηριστικά πως «ένα ποτάμι περήφανης νεολαίας σάρωσε για άλλη μια φορά τον νόμο του κ. Χρυσοχοΐδη. Την ίδια τύχη θα έχει και ο νόμος για τα πανεπιστήμια».

Κλείνοντας εξέφρασε την ειλικρινή απορία του «γιατί δέχεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Καραμαλάκης να σκουπίζουν τα γαλόνια του τα παπούτσια του Χρυσοχοΐδη».