Θερίζει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Αρνητικά ρεκόρ σε Μεξικό και Βραζιλία

Posted on 16 Μαΐου, 2020, 10:44 πμ
9 secs

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.680 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας παραμένει σχετικά σταθερός τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 87.493 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι δηλαδή η χώρα με τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτες τιμές -αλλά όχι με βάση την αναλογία επί του πληθυσμού- μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 26.396 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 290 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.437 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αυτόν τον τελευταίο αριθμό να σπάει το θλιβερό ρεκόρ που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν η μεξικανική κυβέρνηση γνωστοποιούσε πως τα κρούσματα μόλυνσης ανήλθαν σε 2.409.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή διαμορφώνεται σε 4.767 νεκρούς επί συνόλου 45.032 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στη Βραζιλία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 824 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 15.305 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία ως χθες ανερχόταν σε 14.817 νεκρούς επί συνόλου 218.223 κρουσμάτων μόλυνσης.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως την ημέρα που ο υπουργός Υγείας, Νέλσον Τάιχ, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, περίπου ένα μήνα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Στην Κίνα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ενημερώθηκε για οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική χώρα, τα έξι εκ των οποίων ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί.

Τα δύο κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εγχωρίως εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος από την COVID-19. Στην Κίνα έχει να ανακοινωθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απρίλη. Ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 4.633 θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου 82.941 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – «Reuters» – «Xinhua»)

...