Σε εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου προχώρησαν λίγα λεπτά μετά τις 15.00 δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 68 προσαγωγές.

 

, ΜΑΤ, Μπογδάνος και προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, INDEPENDENTNEWS

Τα ΜΑΤ αφού εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, συγκέντρωσαν τους διαδηλωτές προς την πύλη της Πατησίων, τους έβαλαν τα κεφάλια κάτω και τους πέρασαν χειροπέδες από πίσω.

 

Παρών και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Πολυτεχνείο

Εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση στην περιοχή του Πολυτεχνείου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτή Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και φρόντισε να αναρτήσει την παρουσία του στα social media.

 

, ΜΑΤ, Μπογδάνος και προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, INDEPENDENTNEWS

Ένταση στην πλατεία Εξαρχείων

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Εξαρχείων μετά από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο που πραγματοποίησαν περίπου 200 άτομα.

Αφού η πορεία είχε διαλυθεί, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ κάνανε απρόκλητα «ντου» στην πλατεία και άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Twitter, έπεσε και ξύλο από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα έχουν προσαχθεί.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει προαναγγελία σύλληψης βουλευτών του κόμματος

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά το ΜέΡΑ25 μετά την επικοινωνία του γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία θα επιχειρήσει τη σύλληψη των βουλευτών του κόμματος της αντιπολίτευσης που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείο.

Η ανακοίνωση είναι εκτενής και περιγράφει τη συζήτηση Χρυσοχοΐδη -Βαρουφάκη, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η πλήρης διάσταση θέσεων ως προς την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.