Σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή rankings (2021) που δημοσίευσε το webometrics πέντε ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στο top 3% της διεθνούς κατάταξης μεταξύ 30.000 πανεπιστημίων και κολλεγίων όλου του κόσμου, ενώ η ίδια η χώρα με βάση τους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ (2019) βρίσκεται στην 32η θέση μεταξύ 189 χωρών, δηλαδή στο 17% των πιο αναπτυγμένων χωρών. Με απλή αριθμητική αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια με πρωταγωνιστές αυτά τα κορυφαία, παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση έχουν επιδόσεις 5,5 φορές υψηλότερες από αυτές της χώρας μας.
Ας δούμε και τις λεπτομέρειες:
Με βάση τις μετρήσεις της Eurostat η Ελληνική Κυβέρνηση «αριστεύει» στα εξής:
Είναι προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αναλογία του ΑΕΠ. Πετυχαίνει μόλις το μισό του μέσου όρου. Είναι επίσης μακράν τελευταία στην αναλογία φοιτητών/καθηγητών στα ΑΕΙ με 2,5 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Όμως έχει άλλη μία πραγματική «πρωτιά». Έρχεται δεύτερη στην αναλογία αστυνομικών και πληθυσμού με 490 αστυνομικούς ανά 100.000 κάτοικους σε σχέση με τους 350 του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σε αυτή την πρωτιά έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή, την Τουρκία που βρίσκεται μία ανάσα πίσω από την Ελλάδα, με 480 αστυνομικούς ανά 100.000 κάτοικους.
Με το νέο νομοσχέδιο θα εξασφαλίσει άλλα δύο ευρωπαϊκά ρεκόρ φέρνοντας μας πολύ μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά κοντά ή και πάνω από τα δικτατορικά καθεστώτα του Τρίτου Κόσμου. Η κυβέρνηση διαθέσει το 25% του προϋπολογισμού της ανώτατης εκπαίδευσης για την πρόσληψη αστυνομικών που θα φρουρούν πέντε κεντρικά πανεπιστήμια. Στα πανεπιστήμια αυτά διδάσκουν 6.000 καθηγητές. Με την πρόσληψη των 1.000 θα βρεθούμε στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης: Ένα αστυνομικό πηλίκιο ανά έξι ακαδημαϊκές τηβέννους.
Τα στοιχεία των κατατάξεων των ΑΕΙ εδώ:
http://www.webometrics.info/en/Ranking_Europe/European_Union

Τα στοιχεία της Eurostat στις εικόνες:

, Οδηγούμαστε σε άθλια παγκόσμια πρωτιά: Ένα αστυνομικό πηλίκιο ανά έξι ακαδημαϊκές τηβέννους, INDEPENDENTNEWS

 

, Οδηγούμαστε σε άθλια παγκόσμια πρωτιά: Ένα αστυνομικό πηλίκιο ανά έξι ακαδημαϊκές τηβέννους, INDEPENDENTNEWS , Οδηγούμαστε σε άθλια παγκόσμια πρωτιά: Ένα αστυνομικό πηλίκιο ανά έξι ακαδημαϊκές τηβέννους, INDEPENDENTNEWS

Πηγή: Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια