Ανάρτηση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη στο facebook:
Ξεκινούν σήμερα οι πρώτοι, συμβολικοί εμβολιασμοί. Παρά τα συνειδητά ψεύδη της κυβέρνησης και των φιλικών ΜΜΕ που καλούν τον κόσμο να μάθει πώς “θα κλείσει το ραντεβού του” (!), μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα δεν προβλέπεται πριν τον Ιούνιο του 2021. Έχουμε δηλαδή πλέον και από επίσημα χείλη την παραδοχή ότι το καλύτερο σενάριο λήξης της παρούσας κατάστασης είναι τέλος καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου…
Προσωπικά αμφισβητώ έντονα την αφήγηση περί άρνησης του πληθυσμού να εμβολιαστεί κλπ, που συγχέει τον φόβο για τυχόν παρενέργειες με το οποιοδήποτε αντιεμβολιαστικό κίνημα (μόνο ένα επιστημονικό epic fail ενός αποτυχημένου/επικίνδυνου εμβολίου μπορεί να δυναμώσει ένα τέτοιο “κίνημα”). Τον Γενάρη-Φλεβάρη του 2021 όλη η αστική τάξη της Ελλάδας, οι CEO, τα στελέχη των επιχειρήσεων, το πολιτικό και μηντιακό προσωπικό της χώρας θα έχουν εμβολιαστεί εκτός σειράς, παραγγέλνοντας ιδιωτικά τις δόσεις τους. Κοινώς, το εμβόλιο θα πουλιέται στη μαύρη αγορά και δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν θα θέλει κάποιος να έχει πρόσβαση σ’ αυτό ή όχι.
Η τόσο επίμονη προβολή του σκεπτικισμού ή τής άρνησης του εμβολίου είναι λουκούμι για την (κάθε) κυβέρνηση, που επιλέγει τον ιδανικό “εχθρό” στο πρόσωπο του ανορθολογισμού, ενισχύοντάς τον. Κοινώς: “ο κόσμος φταίει”, αυτή η αμαθής μάζα που δεν θέλει να εμβολιαστεί.
Στο λινκ το εργαλείο του Bloomberg για την πορεία εμβολιασμού: 4,2 εκατομμύρια εμβόλια έχουν ήδη γίνει. Μέχρι τον Φεβρουάριο που προβλέπονται οι πρώτοι εμβολιασμοί των ευπαθών στην Ελλάδα, το νούμερο αυτό θα είναι πολλαπλάσιο.