, Θέατρο – Είσοδος Δωρεάν: Annie Dorsen ”Hello Hi There”, INDEPENDENTNEWS

Το Hello Hi There αντλεί έμπνευση και υλικό από τη διάσημη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του φιλόσοφου Μισέλ Φουκώ και του γλωσσολόγου/ακτιβιστή Νόαμ Τσόμσκι από τη δεκαετία του ’70 για τη δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ δύο ειδικά σχεδιασμένων chatbot: κάθε βράδυ, αυτά τα προγράμματα υπολογιστών που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μιμούνται ανθρώπινες συνομιλίες, ερμηνεύουν ένα νέο, ζωντανό κείμενο, με τη μορφή αυτοσχεδιασμού.

Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε παράσταση όταν οι ηθοποιοί είναι δύο Macbook; Αυτή η ασυνήθιστη παράσταση της σκηνοθέτιδας Annie Dorsen από τη Νέα Υόρκη, απεικονίζει τον βαθμό στον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να αντικατασταθεί από τον υπολογιστή. Οι μηχανές συζητούν για την ανθρώπινη φύση και τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης νοημοσύνης σε μια συνομιλία που βασίζεται στη διάσημη συζήτηση μεταξύ του Μισέλ Φουκώ και του Νόαμ Τσόμσκι στη δεκαετία του 1970. Η Dorsen αξιοποιεί αυτό το υλικό, μαζί με άλλα κείμενα που έχουν επιλεγεί από το YouTube, τη Βίβλο, τον Σαίξπηρ, τα μεγάλα έργα της δυτικής φιλοσοφίας και άλλες πηγές, για την κατασκευή προγραμμάτων υπολογιστών που δημιουργούν έναν νέο, “αυτοσχεδιαστικό” διάλογο. Τι συνεπάγεται αυτό για τον ανθρωπισμό και την πίστη στην ανθρώπινη δεξιοτεχνία όταν οι μηχανές και η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να μας ξεπεράσουν τόσο εύκολα; Μπορεί να προκύψει κάτι αξιόλογο από τον στοχασμό δύο υπολογιστών; Το Hello Hi There είναι ένας έξυπνος, μερικές φορές τρομακτικός, δημιουργικός και χιουμοριστικός διάλογος για την ανθρωπότητα στην εποχή της ψηφιακής αναπαραγωγής της.

Καλλιτεχνική Ομάδα
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Annie Dorsen
Σχεδιασμός παραγωγής: Kate Howard
Σχεδιασμός συστημάτων: Jeff Gray
Σκηνογραφία και σχεδιασμός φωτισμού: Edward Pierce
Σχεδιασμός λογισμικού chatbot: Robby Garner
Συμβουλευτική: Nicolas Siepen και Berno Odo Polzer
Βοηθός: Stephen Brackett
Τεχνική διεύθυνση: Ruth Waldeayer
Τεχνική επίβλεψη: Ryan Holsopple
Παραγωγή και διαχείριση: Νατάσσα Κατερινοπούλου

Στα πλαίσια του ”Summer Nostos Festival”.

Πρωτόκολλα COVID-19 & Οδηγίες Πρόσβασης:
Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του SNF Nostos είναι απαραίτητη η εγγραφή των επισκεπτών για τη λήψη ενός μοναδικού σειριακού αριθμού (barcode), του SNF Nostos ID. Το SNF Nostos ID, είναι ατομικό, και ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις των 5 ημερών. Το SNF Nostos ID δεν απαιτείται για την είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αλλά αφορά αποκλειστικά τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Για την είσοδο στο ΚΠΙΣΝ κατά την περίοδο του SNF Nostos ενημερωθείτε εδώ.
Η απόκτηση του SNF Nostos ID δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκδηλώσεις αλλά δεν εξασφαλίζει θέση καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

independentnews