Η υπόθεση εξαναγκαστικής πορνείας ανήλικης στο Αγρίνιο

Posted on July 26, 2020, 7:07 pm
1 sec

Κείμενο σχετικά με την υπόθεση εξαναγκαστικής πορνείας ανήλικης στο Αγρίνιο, την εμπλοκή σ’ αυτή ακροδεξιού πολιτευτή, και το σκανδαλώδες γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά στο δικαστήριο. Μάλιστα, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους, αλλά τελικά κρίθηκαν ένοχοι, όχι όμως για βιασμό όπως είχε καταθέσει η μητέρα του κοριτσιού, καθώς κρίθηκε ότι ήταν “ενεργή”!

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Στις 23/7/2019 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, πατέρας ο οποίος εξέδιδε τη 14χρονη κόρη του και ο αρτοποιός Παύλος Παρθένης, ο οποίος με το ανάλογο χρηματικό ποσό βίαζε τη 14χρονη εντός του καταστήματος. Τις επόμενες μέρες ο άθλιος νταβατζής πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο «νοικοκύρης» βιαστής αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη. Να σημειώσουμε πως ο Π. Παρθένης είναι πολιτευτής του ακροδεξιού κόμματος του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Παρέμβαση για την υπόθεση έγινε από πρωτοβουλία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού με τρικάκια που πετάχτηκαν από το κέντρο της πόλης μέχρι το συγκεκριμένο κατάστημα. Τα τρικάκια έγραφαν: «Οι βιαστές δε βγήκαν από ταινία τρόμου είναι άντρες της τάξης και του νόμου», «Ο βιαστής δεν είναι άρρωστος, ούτε τέρας, είναι σύζυγος φίλος και πατέρας», «Ο βιαστής δεν είναι ράτσα ειδική, μπορεί να είναι φούρναρης στο δίπλα μαγαζί», «Καμία ανοχή στην κοινωνία που μεγαλώνει και θρέφει φασίστες–βιαστές».

Για περίπου ενάμιση μήνα από το συμβάν και μετά ο φούρναρης προσέλαβε σεκιουριτά να φυλά το μαγαζί του.

Στις 6/7/2020 η υπόθεση εκδικάστηκε εκτός του Αγρινίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου… ονόμασαν την εξαναγκαστική πορνεία 14χρονης «υπόθεση μαστροπείας», το βιασμό «υπόθεση ασέλγειας» αναφέροντας μάλιστα πως το μικρό κορίτσι είναι σεξουαλικά ενεργό και χωρίς μώλωπες, συνεχίζοντας έτσι το βιασμό της με άλλο τρόπο.

Η κοινή υπερασπιστική γραμμή πατέρα και αρτοποιού ήταν ότι ο δεύτερος επιτελούσε κοινωνικό έργο χαρίζοντας ψωμί και τυρόπιτες σε άπορες οικογένειες και ότι όσοι κατήγγειλαν το γεγονός φοβήθηκαν ότι ο φούρναρης θα σταματούσε να βοηθά αυτούς. Μάλιστα η ανεκδιήγητη εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των δύο κατηγορουμένων! […]

…τα άτομα αυτά θα έπρεπε να είναι καταδικασμένα στην κοινωνική συνείδηση, να εκτεθούν και να απομονωθούν. Πράγματι ένα κομμάτι της κοινωνίας το έπραξε, αλλά ένα άλλο, το συντηρητικοποιημένο, το αδίστακτο που κοιτάει μόνο την δουλειά του, συνεχίζει να συγκαλύπτει και να ξεπλένει έναν κατ εξακολούθηση βιαστή […]

Να αποκαλύψουμε τις κακοποιητικές, παραβιάστηκες, ομοφοβικές και σεξιστικές συμπεριφορές, προσπαθώντας να βάλουμε φρένο στην διαιώνισή τους. Να τσακίσουμε όλα αυτά τα καθάρματα που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους πατώντας πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους.

«Συντρόφισσες – σύντροφοι από το Αγρίνιο»

 

Πηγή: artinews.gr

...