Η προχειρότητα των μέτρων απειλεί τα θερινά σινεμά (ηχητικό)

Posted on May 15, 2020, 12:05 pm
0 secs

Η επιβολή χρήσης του «40% της χωρητικότητας» των θερινών σινεμά μπορεί να γίνει 50% ή και 60% αν αντί ποσοστού τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις με πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, ήδη υπάρχει επιπλέον κόστος για προσωπικό καθαριότητας και επιτήρησης, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Διανομέων Ταινιών Ειρήνη Σουγκανίδου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Για τα θερινά σινεμά, κινούμαστε με βάση την ανακοίνωση για την 1η Ιουνίου, αλλά είναι ασαφές ακόμη το ακριβές πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας που πρέπει να ακολουθήσουν οι αίθουσες. Το υπουργείο έχει πει ότι θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου, περιμένουμε, είπε η κ. Σουγκανίδου.

Υπογράμμισε ότι είναι πρόβλημα το «40% της χωρητικότητας» που αναφέρει η τρέχουσα οδηγία, την ώρα που οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν σε πλάτος για να τηρήσουν αποστάσεις 1,5 μ. (αυτό που είχε ανακοινωθεί πριν) καλύπτοντας και 50% και 60% της χωρητικότητας.

Η συνολική τήρηση όλων των μέτρων (καθαριότητα, απολυμάνσεις, κτλ.) συνεπάγεται επίσης σημαντικό κόστος, απαιτεί πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου στην καθαριότητα και ενός ακόμη για την επιτήρηση της τήρησης των αποστάσεων μεταξύ θεατών όπως τόνισε.

Εξάλλου, δυστυχώς για τα «χειμερινά» σινεμά που λειτουργούν κανονικά και το Καλοκαίρι, δεν υπάρχει ούτε αναφορά, όπως υπογράμμισε, πότε και πώς θα λειτουργήσουν.

...