Η αστυνομική βαρβαρότητα οργίασε στη γειτονιά των Σεπολίων την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία σωματείων και συλλόγων στο σταθμό των Σεπολίων, ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από τα στενά κάνοντας κύκλους γύρω από τους διαδηλωτές. Ο φοιτητής Ορέστης Καττής προπηλακίστηκε και συνελήφθη βίαια χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος, μέσα στην πυλωτή της πολυκατοικίας του!

Ο πατέρας και η μητέρα του νεαρού φοιτητή, η αδερφή του καθώς και γείτονες και άλλοι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν και επιχείρησαν να τον προστατεύσουν έγιναν και αυτοί στόχος της μανίας της αστυνομίας. Η μητέρα του φοιτητή ξυλοκοπήθηκε. Στη συνέχεια, έξω από το αστυνομικό τμήμα Κολωνού συγκεντρώθηκαν πολλοί διαδηλωτές, απαιτώντας την απελευθέρωση του νεολαίου. Εκεί έγινε και το δεύτερη επίθεση της αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθη η Λυδία Καττή, αδελφή του συλληφθέντος, η οποία χτυπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς, που την έσερναν από τα μαλλιά μέσα στο αστυνομικό τμήμα, βρίζοντάς την, καθώς και οι Ν. Καβακλής και Μάκης Λιβάνης που ήταν μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Ο πατέρας του πρώτου συλληφθέντος Ορέστη Καττή εμφάνισε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και ο αστυνομικός δεν επέτρεψε στο ασθενοφόρο που έφτασε να τον παραλάβει, για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αστυνομικές
δυνάμεις να τον ακολουθούν για να πραγματοποιήσουν πιθανή σύλληψη!
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες από τα Σεπόλια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης η οποία ορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου.

Η Λυδία Καττή περιγράφει πώς έπεσε θύμα αστυνομικής βίας ο ίδια και η οικογένειά της στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη: