Προσπαθούν να «μαζέψουν» τον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή

Posted on 02 Οκτωβρίου, 2020, 9:45 μμ
2 secs

Στην ακύρωση της πρόσληψης της Ελένης Ζαρούλια, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής, προσανατολίζεται το Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, μετά το σάλο που προκλήθηκε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να κοπάσει τις αντιδράσεις, αδειάζει τον Κ. Τασούλα διαρρέοντας ότι θα ακύρωσει την πρόσληψη της Ελ. Ζαρούλια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής ανέφεραν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου.

Αμέσως μετά τη διαρροή από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας επανήλθε και με δήλωσή του άλλαξε γραμμή, λέγοντας ότι «μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής».

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων» δήλωσε ο Κ. Τασούλας.

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη. Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του

«Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

...