Πρόκειται για “νομικό ταλιμπανισμό” για κατεδάφιση κάθε στοιχείου λογικής από ένα επιτελείο άσχετων με την εκπαιδευτική πραγματικότητα φανατικών νεοφιλελεύθερων “ιεραπόστολων” με “πρωθιέρεια” την υπουργό Παιδείας

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή, θα οδηγηθούμε στον παρακάτω εκπαιδευτικό παραλογισμό για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Να μην εισάγονται σε κάποιο πεδίο υποψήφιοι με βαθμολογία 12,7  και να εισάγονται σε άλλο πεδίο  με 7,2! 

Πώς “καταφέρνει” αυτό το παράδοξο το νομοσχέδιο;

Με τον προβλεπόμενο  διοικητικό καθορισμό “βάσης του 80% επί του μέσου όρου του κάθε επιστημονικού πεδίου” εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας.

Ας δούμε τη λειτουργία του “κόφτη 80%”, που τα Πανεπιστήμια υποχρεούνται να εφαρμόσουν μετά  τη ψήφιση του νόμου, ως  κατώτερο όριο εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέσος όρος πεδίου(Κόφτης)

16 (12,8)

15 (12)

14 (11,2)

13 (10,4)

12 (9,6)

11 (8,8)

10 (8)

  9 (7, 2)

Με μέσο όρο πεδίου από 13-16,  κόβονται παιδιά που θα  εισάγονταν στα Πανεπιστήμια όταν   (αν) ίσχυε   η  “βάση του 10”. Τώρα μένει εκτός ακόμη και υποψήφιος με 12,7, που σήμερα εισάγεται άνετα σε πλήθος Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Με μέσο όρο πεδίου από 9-12 εισάγονται υποψήφιοι με βαθμολογία κάτω από 10,  που μέχρι τώρα η ρητορική της ΝΔ υποστήριζε  ότι δεν πρέπει να εισάγονται στα Πανεπιστήμια, αφού τέτοιοι βαθμοί ισιδυναμούν με “λευκή κόλλα”. Τώρα , μπορεί να εισαχθεί υποψήφιος ακόμη και με 7,2.

Τραγέλαφος!

Έξω από το Πανεπιστήμιο με 12,7 μέσα με 7,2.

Απόλυτος παραλογισμός ή “αριστεία”;

Αναμφίβολα το πρώτο.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που  αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί.

Πρόκειται για “νομικό ταλιμπανισμό” για κατεδάφιση κάθε στοιχειου λογικής από ένα επιτελείο άσχετων με την εκπαιδευτική πραγματικότητα φανατικών νεοφιλεύθερων “ιεραπόστολων”   με “πρωθιέρεια” την υπουργό Παιδείας.

Πηγή: alfavita.gr